Πολιτισμός

02 Ιουλίου 2014 11:26

«Εσπερινοί διάλογοι» με τον Μανώλη Μητσιά στο Ηρώδειο

«Εσπερινοί διάλογοι»: στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ο σημαντικός ερμηνευτής προτείνει έναν ιδιότυπο μουσικό διάλογο από τον Χατζιδάκι και τον Θεοδωράκη μέχρι τον Ξαρχάκο και τον Τσιτσάνη.

-

Έναν «ονειρικό διάλογο» ανάμεσα σε δυο σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, θα παρουσιάσει απόψε (21:00) στο Ηρώδειο ο Μανώλης Μητσιάς, μέσα από τα τραγούδια τους.

«Θα είναι σαν να απαντάει ο ένας στον άλλο μέσα από τα τραγούδια τους. Πρόκειται για έναν φανταστικό-ονειρικό διάλογο, ανάμεσα σε δύο κορυφαίους δημιουργούς» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Μανώλης Μητσιάς.

Στους «εσπερινούς διαλόγους», όπως είναι και ο τίτλος της παράστασης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, τον σπουδαίο τραγουδιστή συνοδεύει, με τον γνωστό ποιοτικό ήχο της, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, ενώ στην παράσταση θα υπάρχει και τμήμα με πεζό λόγο, που το ρόλο του αφηγητή θα αναλάβει ο ποιητής Γιώργος Χρονάς.

Ο Μανώλης Μητσιάς έχει ήδη προγραμματίσει την επόμενη συναυλία του για τις 14 Ιουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, ξανά με την ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων και κάποιες άλλες επιλεκτικές εμφανίσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια. 

Τον συνοδεύει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)