Ευρώπη

06 Μαρτίου 2019 11:03

Συναγερμός από την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων στο Λονδίνο (εικόνες)

Από πού εστάλησαν οι φάκελοι στα δύο αεροδρόμια και τον κεντρικό σταθμό του Λονδίνου. Οι έρευνες των Αρχών.

Συναγερμός από την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων στο Λονδίνο (εικόνες)
-

Η αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Βρετανίας έχει αναλάβει τις έρευνες για τα τρία δέματα με εκρηκτικά που εντοπίστηκαν χθες στο αεροδρόμιο του Heathrow, του City και του σταθμού του μετρό και του τρένου Waterloo στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, οι «μικρές εκρηκτικές συσκευές» βρέθηκαν μέσα σε φακέλους μεγέθους Α4. Τα δέματα αντιμετωπίζονται ως μία κοινή υπόθεση από την Αστυνομία και αυτό που τώρα διερευνάται είναι το κίνητρο του δράστη ή των δραστών.

Η Αστυνομία της Ιρλανδίας συνεργάζεται με την Μητροπολιτική Αστυνομία, καθώς οι φάκελοι είχαν γραμματόσημα από την Ιρλανδία.

Το πρώτο πακέτο παραλήφθηκε από τη εργαζόμενους του Heathrow, οι οποίοι το άνοιξαν και εξερράγη, προκαλώντας φωτιά.

Αγγλία - πακέτα - αεροδρόμιο

Το δεύτερο εντοπίστηκε στο ταχυδρομικό γραφείο του ενός από τους πιο κεντρικούς σταθμούς του τρένου της βρετανικής πρωτεύουσας, του Waterloo και το τρίτο βρέθηκε σε γραφείο του αεροδρομίου City, στο ανατολικό Λονδίνο.

Αγγλία - πακέτα - αεροδρόμιο

Οι πτήσεις δεν επηρεάστηκαν από το περιστατικό, όμως ένα δρομολόγιο το τρένου αναβλήθηκε.

Οι φάκελοι εστάλησαν στα εργαστήρια, προς διερεύνηση, αν και αστυνομικοί δηλώνουν ότι τα εκρηκτικά μπορούσαν μόνο φωτιά να προκαλέσουν.

Αγγλία - πακέτα - αεροδρόμιο

Αν και η Βρετανία βρίσκεται στο 2ο επίπεδο συναγερμού όσο αφορά σε ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα, η αποστολή παγιδευμένων πακέτων δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)