Μέση Ανατολή

24 Δεκεμβρίου 2018 18:21

Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ (βίντεο)

Έξω από υπουργείο πυροδότησε τα εκρηκτικά ο καμικάζι, ενώ υπήρξε και ανταλλαγή πυρών.

Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ (βίντεο)
-

Εικοσιέξι άμαχοι και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν στην ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σε κυβερνητικό κτίριο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι.

Ένοπλοι εισέβαλαν νωρίτερα σε ένα κυβερνητικό κτίριο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, αφού αντάλλαξαν πυρά με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και κράτησαν ομήρους.

Τρεις δράστες επίσης σκοτώθηκαν, ενώ 16 άμαχοι και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ο Ραχίμι τόνισε ότι δύο κτίρια εκκενώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ ένα τρίτο κτίριο βρίσκεται σε διαδικασία εκκένωσης.

Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε προηγουμένως ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έξω από το υπουργείο Δημοσίων Έργων του Αφγανιστάν στην Καμπούλ, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε ανταλλαγή πυρών, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Νασράτ Ραχίμι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι πολλοί ένοπλοι ακροβολίστηκαν σε κοντινό κτίριο μετά την έκρηξη και ότι ανταλλάσουν πυρά με τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Αξιωματούχος που εργάζεται σε άλλο κυβερνητικό κτίριο δήλωσε στο Reuters ότι οι εργαζόμενοι κλειδώθηκαν στα γραφεία τους όταν άκουσαν τις εκρήξεις και τα πυρά.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)