Ευρώπη

14 Ιουλίου 2018 16:47

Χιλιάδες διαδήλωναν ενώ ο Τραμπ έπαιζε γκολφ στη Σκωτία (βίντεο)

Έντονες διαμαρτυρίες κατά του Προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος απολαμβάνει τις ομορφιές της Σκωτίας.

Χιλιάδες διαδήλωναν ενώ ο Τραμπ έπαιζε γκολφ στη Σκωτία (βίντεο)
-

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Εδιμβούργου, διαδηλώνοντας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται στη Σκωτία, στα πλαίσια της τριήμερης επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κι ενώ η σκωτσέζικη πρωτεύουσα κατακλύζεται από κόσμο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βρισκόταν στο δικής του ιδιοκτησίας θέρετρο, στις ακτές της χώρας, κάνοντας μαθήματα γκολφ.

Η επίσκεψη του ζεύγους Τραμπ στη Σκωτία είναι ιδιωτική και ανεπίσημη και ουκ ολίγοι τη θεωρούν ως μια ανάπαυλα πριν από την αυριανή του συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Φινλανδία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος φόρεσε τα ρούχα του γκολφ, καθώς και καπέλο που γράφει πάνω ΗΠΑ, ενώ περίπου 10.000 άνθρωποι διαμαρτύρονταν στο Εδιμβούργο, για τις πολιτικές που εφαρμόζει σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ο διαχωρισμός των μεταναστών από τα παιδιά τους ή τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Όμως δεν ήταν μόνο στο Εδιμβούργο οι διαδηλωτές, αφού και κοντά στο θέρετρο όπου βρισκόταν ο Τραμπ μαζεύτηκε μικρή μερίδα κόσμου. Μάλιστα ένας ακτιβιστής κατάφερε από αέρος να τον πλησιάσει, με τις Αρχές να μπαίνουν σε συναγερμό για τον εντοπισμό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ρίζες στη Σκωτία, αφού η καταγωγή της μητέρας του ήταν από εκεί. Σε κάθε περίπτωση, θα περάσει το Σαββατοκύριακο μαζί με τη Μελάνια στο ξενοδοχείο του και αύριο το απόγευμα θα αποχωρήσει για τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του.

AP - Ντόναλντ Τραμπ - Σκωτία

Φυσικά, οι Αρχές της χώρας έχουν μπει σε συναγερμό και τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή, παρακολουθώντας το κάθε βήμα του.

Οι διαδηλωτές, όμως, δεν πτοούνται, αφού είχαν για… συνοδεία τους και το τεράστιο μπαλόνι που θυμίζει Τραμπ, το οποίο έκανε χθες την εμφάνισή του και στο Λονδίνο, παρά την απαγόρευσή του από τις σκωτσέζικες Αρχές.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)