Αφρική

07 Ιουλίου 2018 15:58

Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος στην Τυνησία!

Η 53χρονη Σουάντ Αμπντεραχίμ είναι πλέον η πρώτη γυναίκα ”σεΐχης της Μεδίνας”, όπως είναι ο παραδοσιακός ανδρικός τίτλος που φέρει ο δήμαρχος της πρωτεύουσας.

Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος στην Τυνησία!
-

Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε μία γυναίκα στην Τυνησία να μπει σε “αντρικά οχυρά”…

Η 53χρονη Σουάντ Αμπντεραχίμ εξελέγη δήμαρχος της πρωτεύουσα της χώρας, Τύνιδας. Είναι έτσι η πρώτη γυναίκα ”σεΐχης της Μεδίνας”, όπως είναι ο παραδοσιακός ανδρικός τίτλος που φέρει ο δήμαρχος της πρωτεύουσας.

Η Αμπντεραχίμ ήταν μέχρι πρόσφατα διευθύντρια μιας φαρμακευτικής εταιρείας. Μολονότι είναι μέλος του πολιτικού γραφείου του Ενάχντα, αυτοπροσδιορίζεται ως ανεξάρτητη.

Η ίδια εξελέγη με 26 ψήφους έναντι 22 που έλαβε ο κυριότερος αντίπαλός της, ο Κάμελ Ιντίρ, βγαίνοντας “νικήτρια” στον δεύτερο γύρο, ενώ αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της Αριστεράς και του Κέντρου την μποϊκοτάρισαν.

Φανερά συγκινημένη, η νέα δήμαρχος δήλωσε: «Χαρίζω αυτή τη νίκη σε όλες τις γυναίκες της χώρας μου, σε όλη τη νεολαία και στην Τυνησία» ενώ συμπλήρωσε ότι κύριο μέλημά της θα είναι να βελτιώσει την εικόνα της Τύνιδας αφού έχει “πλημμυρίσει” από τα απορρίμματα!

Γυναίκα - δήμαρχος - Τυνησία

Γυναίκα - δήμαρχος - Τυνησία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)