Αφρική

02 Φεβρουαρίου 2018 07:46

Εκατοντάδες μεταλλωρύχοι εγκλωβίστηκαν για 30 ώρες σε ορυχείο

Σχεδόν 30 ώρες βρίσκονταν σχεδόν 1000 μέτρα κάτω από τη γη.

Εκατοντάδες μεταλλωρύχοι εγκλωβίστηκαν για 30 ώρες σε ορυχείο
-

Οι σχεδόν χίλιοι μεταλλωρύχοι που είχαν παγιδευτεί στις στοές ενός χρυσωρυχείου εξαιτίας μιας διακοπής της ηλεκτροδότησης βγήκαν όλοι σώοι ξανά στην επιφάνεια, γνωστοποίησε πριν από λίγο η εταιρεία για την οποία εργάζονται, η Sibanye Gold.

Μια πρώτη ομάδα μεταλλωρύχων μεταξύ των περίπου χιλίων που παγιδεύτηκαν κάτω από τη γη για περίπου τριάντα ώρες στη Νότια Αφρική, εξαιτίας μιας διακοπής της ηλεκτροδότησης, ξαναβγήκαν πρώτοι στην επιφάνεια τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε από την εταιρεία Sibanye Gold ότι, όλοι οι μεταλλωρύχοι είχαν απεγκλωβιστεί.

«Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε» και η επιχείρηση διάσωσης μπόρεσε να αρχίσει, δήλωσε ο Τζέιμς Γουέλστεντ, εκπρόσωπος της εταιρείας. «Ο πρώτος ανελκυστήρας έφερε (στην επιφάνεια) μια πρώτη ομάδα μεταλλωρύχων», πρόσθεσε ο ίδιος, καθώς εργαζόμενοι αποχωρούσαν από το σημείο με λεωφορεία, σώοι και αβλαβείς κατά τα φαινόμενα, και η επιχείρηση συνεχιζόταν.

Νότια Αφρική - Ανθρακωρύχοι - παγιδευμένοι

Ο Γουέλστεντ είχε δηλώσει το απόγευμα της Πέμπτης ότι περίπου 1000 μεταλλωρύχοι είχαν παγιδευτεί λόγω διακοπής ρεύματος που οφειλόταν σε θύελλα στο Φρι Στέιτ σε στοές βάθους έως και 1.000 μέτρων.

Νότια Αφρική - Ανθρακωρύχοι - παγιδευμένοι

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)