Μέση Ανατολή

21 Ιανουαρίου 2018 09:59

Σύροι πρόσφυγες νεκροί από το κρύο σε χιονοθύελλα

Ανάμεσα στα θύματα αρκετά παιδιά. Προσπάθησαν να διασχίσουν τα ορεινά σύνορα με τον Λίβανο.

Σύροι πρόσφυγες νεκροί από το κρύο σε χιονοθύελλα
-

Δεκαπέντε Σύροι πρόσφυγες, κάποιοι από τους οποίους παιδιά, κυριολεκτικά πάγωσαν απο το κρύο, καθώς "επεσαν" σε χιονοθύελλα, ενώ επιχεορούσαν να διασχίσουν τα ορεινά σύνορα με τον Λίβανο, όπως ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο ΟΗΕ.

Την Πέμπτη το βράδυ μια ομάδα Σύρων προσπάθησε να περάσει στον Λίβανο, όμως ξαφνικά ξέσπασε χιονοθύελλα.

Ο στρατός και η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Λιβάνου ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ενημερώθηκαν πως μια ομάδα προσφύγων κινδυνεύει κοντά στη Μασνάα. Όταν μετέβησαν στην περιοχή εντόπισαν τα πτώματα 10 Σύρων, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και έξι γυναίκες. Όμως ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, διακινητές εγκατέλειψαν τους πρόσφυγες στο σημείο εκείνο. «Τα θύματα προσπάθησαν να διασχίσουν ένα δύσβατο μονοπάτι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες», ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Άλλα μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος, εντοπίστηκαν εγκαίρως και δέχθηκαν τη βοήθεια των κατοίκων της γύρω περιοχής, του στρατού και της Πολιτικής Προστασίας ώστε να διακομιστούν σε νοσοκομεία», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Και άλλα παιδιά ενδέχεται να εντοπιστούν νεκρά, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής και οι αρχές του Λιβάνου συνεχίζουν τις έρευνες για ανθρώπους που ίσως έχουν παγιδευτεί στο βουνό», επεσήμανε η Unicef.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)