Μέση Ανατολή

03 Ιουνίου 2017 20:00

Η χολέρα “θερίζει” την Υεμένη

Δεκάδες χιλιάδες κρούσματα χολέρας, με προβλέψεις για διπλασιασμό τους. Υποσιτισμός στα όρια του λιμού για εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στον εμφύλιο δίχως τέλος.

Η χολέρα “θερίζει” την Υεμένη
-

Τραγική είναι η κατάσταση στην Υεμένη, όπου έχει ξεσπάσει χολέρα, με τα κρούσματα που έχουν επισήμως καταγραφεί να είναι τουλάχιστον 70.000, την ώρα που 600 άνθρωποι στην σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα, έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η Unicef προειδοποίησε χθες ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να φτάσει τις 130.000 τις επόμενες δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με την οργάνωση, μόνο τις τελευταίες 72 ώρες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 10.000 νέα κρούσματα χολέρας.

Η επιδημία της χολέρας στη χώρα ανακοινώθηκε από τις Αρχές της τον Οκτώβριο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι, 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι στην Υεμένη ζουν σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας. Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι του ΟΗΕ προειδοποιούν ότι η επιδημία απειλεί τη ζωή 1,1 εκατομμυρίου εγκύων οι οποίες είναι υποσιτισμένες και χρήζουν άμεσης βοήθειας.

AP - Υεμένη - χολέρα

Περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Υεμένης χρειάζεται επισιτιστική βοήθεια, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα βρίσκονται στα όρια του λιμού. Οι υποσιτισμένοι είναι αυτοί που, λόγω του πεσμένου ανοσοποιητικού τους, κινδυνεύουν περισσότερο από τη χολέρα.

AP - Υεμένη - χολέρα

Ελάχιστα είναι τα ιατρικά κέντρα που λειτουργούν στη χώρα, ενώ τα δύο τρίτα του πληθυσμού δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

AP - Υεμένη - χολέρα

Η Υεμένη σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο από το 2014, ενώ ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι, αν δεν πάψουν οι συγκρούσεις και χωρίς περαιτέρω χρηματοδότηση, η χολέρα θα συνεχίσει να εξαπλώνεται στην Υεμένη.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)