Ευρώπη

27 Μαΐου 2017 16:56

“Έπεσε” το ηλεκτρονικό σύστημα της British Airways

Τεράστιες ουρές και καθυστερήσεις. Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από τα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick του Λονδίνου. Τι αναφέρει η εταιρεία.

“Έπεσε” το ηλεκτρονικό σύστημα της British Airways
-

Όλες τις πτήσεις των αεροσκαφών τους, από τα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick του Λονδίνου ακύρωσαν οι βρετανικές αερογραμμές (British Airways), εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας ενός ηλεκτρονικού συστήματος.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι καθυστερήσεις παρουσιάστηκαν σήμερα στην πραγματοποίηση των πτήσεων των βρετανικών αερογραμμών, British Airways στην Βρετανία, εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας ενός ηλεκτρονικού συστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

“Ζητάμε συγνώμη από τους πελάτες μας, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με καθυστερήσεις μετά από την διακοπή λειτουργίας ενός συστήματος IT, σήμερα το πρωί. Εργαζόμαστε προκειμένου να διορθώσουμε το πρόβλημα, το συντομότερο δυνατό,” δήλωσε χαρακτηριστικά μία εκπρόσωπος των βρετανικών αερογραμμών.

Το προσωπικό της εταιρείας ανέφερε πως είναι πιθανό η British Airways να είναι θύμα κυβερνοεπίθεσης, καθώς εκτός λειτουργίας βρίσκεται τόσο η ιστοσελίδα της εταιρίας όσο και το σύστημα ηλεκτρονικού check - in.

British Airways - πτήσεις - ακύρωση

Όπως αναφέρει ο Guardian το συγκεκριμένο πρόβλημα εμποδίζει τους επιβάτες της εταιρίας να κάνουν ηλεκτρονικά check-in και έτσι δημιουργούνται τεράστιες ουρές και καθυστερήσεις.

British Airways - πτήσεις - ακύρωση

Νωρίς το απόγευμα η British Airways ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις κυβερνοεπίθεσης που να προκάλεσε την κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος IT, που καθυστέρησε την πραγματοποίηση των πτήσεών της.

British Airways - πτήσεις - ακύρωση

British Airways - πτήσεις - ακύρωση

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)