Τουρκία

17 Δεκεμβρίου 2016 23:58

Νέες εκρήξεις στην Τουρκία (βίντεο)

Στόχος επίθεσης τα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος. Σε αναβρασμό η Τουρκία μετά και το χτύπημα στην Καισάρεια. "Δεχόμαστε οργανωμένη επίθεση" είπε ο Ερντογάν.

Νέες εκρήξεις στην Τουρκία (βίντεο)
-

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Τουρκία μετά την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην Καισάρεια με τουλάχιστον 13 νεκρούς και 55 τραυματίες.

Γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας δέχθηκαν επιθέσεις.

Μεταξύ αυτών και δύο γραφεία στην Κωνσταντινούπολη.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής.

Οπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μέλη εθνικιστικών οργανώσεων. 

Μετά τις εκρήξεις, έξω απο τα γραφεία βρέθηκαν ομάδες ατόμων που πέταγαν φωτοβολίδες προς το κτίριο πανηγυρίζοντας για τις επιθέσεις.

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και επιχείρησε να εισβάλει στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στην Καισάρεια.

Στο Κατσαέλι, στην επαρχία Νταρίτσα, άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά των γραφείων του κόμματος.

Μετά το νέο λουτρό αίματος στην Καισάρεια ο Τούρκος Πρόεδρος Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε ως υπεύθυνο το PKK.

Σε ανακοίνωσή του, ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι “μια ακραία τρομοκρατική οργάνωση” είναι υπεύθυνη για την επίθεση, προσθέτοντας ότι τέτοιες επιθέσεις δεν είναι ανεξάρτητες από τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία. Ο Ερντογάν συχνά χρησιμοποιεί τον όρο “ακραία τρομοκρατική οργάνωση” για ν' αναφερθεί στο PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ. «Θα δώσουμε τη μάχη μας σε πνεύμα εθνικής επιστράτευσης», είπε σχετικά, ενώ έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση σε βάρος της Τουρκίας.

Το χρονικό της έκρηξης

Η έκρηξη στην Καισάρεια έγινε στις 8:45, τοπική ώρα, και είχε στόχο λεωφορείο που μετέφερε αδειούχους του Σαββατοκύριακο στρατιώτες, με πολιτικά, αλλά και πολίτες. Όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη την ώρα που το λεωφορείο πέρναγε από δίπλα του, μπροστά σχεδόν στην είσοδο του Πανεπιστημίου Ερτζι

AP - Τουρκία - Έκρηξη Καισαρεία

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, ενώ αργότερα μετέβη και ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος έκανε γνωστό ότι επτά ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε σχέση με την βομβιστική επίθεση .

Όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση, έτσι και σε αυτήν, έχει διακοπεί η μετάδοση πληροφοριών από τα τουρκικά Μέσα και η ενημέρωση γίνεται μόνο από επίσημες πηγές και διεθνή ΜΜΕ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)