Τουρκία

17 Δεκεμβρίου 2016 21:13 Τελευταία ενημέρωση : -

Ερντογάν: δεχόμαστε οργανωμένη επίθεση

Νέο λουτρό αίματος στην Τουρκία από την βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο στην Καισαρεία. Ποιους κατηγορεί ο Ερντογάν.

Ερντογάν: δεχόμαστε οργανωμένη επίθεση
-

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) είναι υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση, που έγινε με αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά κατά λεωφορείο στην Καισάρεια, με συνέπεια το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό, άλλων 55. Σχεδόν όλοι από τα θύματα και τους τραυματίες, ήταν στρατιωτικοί.

Σε ανακοίνωσή του, ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι “μια ακραία τρομοκρατική οργάνωση” είναι υπεύθυνη για την επίθεση, προσθέτοντας τέτοιες επιθέσεις δεν είναι ανεξάρτητες από τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία. Ο Ερντογάν συχνά χρησιμοποιεί τον όρο “ακραία τρομοκρατική οργάνωση” για ν' αναφερθεί στο PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ. «Θα δώσουμε τη μάχη μας σε πνεύμα εθνικής επιστράτευσης», είπε σχετικά, ενώ έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση σε βάρος της Τουρκίας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη ν' ενισχύσει τη συνεργασία της, κατά της τρομοκρατίας, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα το Κρεμλίνο.

AP - Τουρκία - Έκρηξη Καισαρεία

Το χρονικό της έκρηξης

Η έκρηξη έγινε στις 8:45, τοπική ώρα, και είχε στόχο λεωφορείο που μετέφερε αδειούχους του Σαββατοκύριακο στρατιώτες, με πολιτικά, αλλά και πολίτες. Όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη την ώρα που το λεωφορείο πέρναγε από δίπλα του, μπροστά σχεδόν στην είσοδο του Πανεπιστημίου Ερτζιγιές.

Πρόκειται για ένα πολυσύχναστο μέρος από όπου κάθε μέρα περνάει πάρα πολύς κόσμος, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη. Ωστόσο σήμερα τα σχολεία ήταν κλειστά και δεν είχε πολύ κόσμο στην περιοχή.

AP - Τουρκία - Έκρηξη Καισαρεία

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, ενώ αργότερα μετέβη και ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος έκανε γνωστό ότι επτά ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε σχέση με την βομβιστική επίθεση .

Όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση, έτσι και σε αυτήν, έχει διακοπεί η μετάδοση πληροφοριών από τα τουρκικά Μέσα και η ενημέρωση γίνεται μόνο από επίσημες πηγές και διεθνή ΜΜΕ.

Tην επίθεση στην Τουρκία καταδίκασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μέσω μηνύματός του στο Twitter

Κυριάκος Μητσοτάκης - Τουρκία - tweet

AP - Τουρκία - Έκρηξη Καισαρεία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)