Μέση Ανατολή

30 Αυγούστου 2016 06:59

Αρχαιολόγοι έφεραν στο φως θησαυρό τριών χιλιάδων ετών (Βίντεο)

Βρέθηκε στην τοποθεσία όπου πιστεύεται ότι έλαβε χώρα η βιβλική αναμέτρηση του Δαβίδ με τον Γολιάθ.

Αρχαιολόγοι έφεραν στο φως θησαυρό τριών χιλιάδων ετών (Βίντεο)
-

Ενθουσιασμό έχουν σκορπίσει στους αρχαιολόγους τα ευρήματα που ήρθαν στο φως στην Κοιλάδα του Ηλά, που χρονολογούνται πριν από 3.000 χρόνια, από την εποχή του Βασιλιά Δαβίδ.

Στα ερείπια της αρχαίας πόλης Χιρμπέτ Κουιάφα οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι έχουν βρει την τοποθεσία της βιβλικής Sha’arayim (στα εβραϊκά “Δύο Πύλες”), όπου εκτυλίχθηκε η αναμέτρηση του Δαβίδ με τον Γολιάθ.

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε ανακαλύψει μία οχυρωμένη πόλη από την εποχή του Δαβίδ», λέει ο καθηγητής αρχαιολογίας Γιόζεφ Γκαρφίνκελ, χρησιμοποιώντας τον παραλληλισμό “βιβλική Πομπηία”.

Σπεύδει να διευκρινίσει πως η αρχαιολογία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την Βίβλο. Ωστόσο, οι επιστήμονες είναι σε θέση να συσχετίσουν τη “βιβλική μάχη” με την συγκεκριμένη τοποθεσία. «Η ιστορία του Δαβίδ με τον Γολιάθ και η συγκεκριμένη πόλη βρίσκονται στην ίδια ακριβώς τοποθεσία. Είναι από την ίδια περίοδο, επομένως δεν μπορεί να είναι σύμπτωση», εξηγεί ο Γκαρφίνκελ.

Ισραήλ - Αρχαιολόγοι - θησαυρός - αρχαία

Ισραήλ - Αρχαιολόγοι - θησαυρός - αρχαία

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του μουσείου, Αμάντα Βάις, δηλώνει στο πρακτορείο Reuters πως «υπήρχε ένα προπύργιο των Ιουδαίων στα σύνορα με τα εδάφη των Φιλισταίων στην Κοιλάδα του Ηλά, από την εποχή του Δαβίδ. Είναι εκπληκτικά τα ιστορικά τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την ίδια περίοδο.»

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)