Ευρώπη

18 Ιουλίου 2016 16:24

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στη Νίκαια (βίντεο +φωτο)

Αποδοκιμάστηκε κατά την άφιξη και την αναχώρησή του από την εκδήλωση, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στη Νίκαια (βίντεο +φωτο)
-

Η Γαλλία τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή και οι καμπάνες των εκκλησιών ήχησαν το μεσημέρι στη μνήμη των 84 θυμάτων της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου στη Νίκαια, ενώ χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, θέατρο της σφαγής.

Μια πλημμυρίδα ανθρώπων είχε κατακλύσει την παραλιακή λεωφόρο, όπου ένας Τυνήσιος έσπειρε τον θάνατο το βράδυ της Πέμπτης με το φορτηγό του.

Κατά την άφιξη και την αναχώρησή του από την εκδήλωση, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς αποδοκιμάστηκε με κραυγές που ζητούσαν την παραίτησή του, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την ευθύνη για το μακελειό στη Νίκαια ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ενώ οι αποκαλύψεις για τον δράστη συνεχίζονται.

AP - σιγή - Νίκαια - θύματα - μνήμη - μακελειό - Βαλς

Λίγο πριν από την επίθεση στη Νίκαια την Πέμπτη που προκάλεσε 84 θανάτουςο δράστης, ο Τυνήσιος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ-Μπουλέλ, έστειλε μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου (SMS) "εκφράζοντας τη χαρά του που προμηθεύτηκε ένα πιστόλι 7.65 και κάνοντας λόγο για προμήθεια και άλλων όπλων", σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην υπόθεση. 

AP - σιγή - Νίκαια - θύματα - μνήμη - μακελειό - Βαλς

Ο 31χρονος οδηγός και διανομέας, που χρησιμοποίησε ένα βαρύ φορτηγό για την επίθεσή του, "είχε τραβήξει επίσης φωτογραφία στο τιμόνι του φορτηγού μεταξύ της 11ης και της 14ης Ιουλίου" προτού τη στείλει με SMS, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Την ίδια στιγμή, όπως είπε ο αδερφός στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, του τηλεφώνησε ώρες νωρίτερα ο  δράστης και του έστειλε μια φωτογραφία όπου εικονιζόταν ο ίδιος να γελάει καθώς κυκλοφορούσε ανάμεσα στο πλήθος. 

AP - σιγή - Νίκαια - θύματα - μνήμη - μακελειό

Ακόμη, η σύζυγος του μακελάρη, η οποία αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από προσωρινή κράτηση 48 ωρών, υποστηρίζει ότι υπήρξε θύμα συνεχών βιαιοπραγιών και παρενόχλησης από το σύζυγό της, όπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος της.

AP - σιγή - Νίκαια - θύματα - μνήμη - μακελειό

AP - σιγή - Νίκαια - θύματα - μνήμη - μακελειό

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)