Ρωσία

22 Σεπτεμβρίου 2014 19:28

«Ελεύθερες», με εντολή Πούτιν, 10 σπάνιες τίγρεις Αμούρ

«Σταυροφορία» από τον Βλάντιμιρ Πούτιν για τη διάσωση της σπάνιας ράτσας των τίγρεων Αμούρ.

-


Το 2008 ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε ως δώρο για τα 56α γενέθλιά του ένα νεογέννητο τιγράκι Αμούρ.Έκτοτε η σπάνια ράτσα τίγρεων, που κάποτε ενδημούσε στα δάση της Ρωσίας, τελεί υπό την προστασία του Κρεμλίνου και προσωπικώς του Ρώσου Προέδρου. 

Η «σταυροφορία» για τη διάσωσή τους έχει λάβει και διαστάσεις εθνικής πολιτικής, με αρκετή δόση και από Κριμαία, σε πάρκο - σαφάρι της οποίας, 10 μικρές τίγρεις Αμούρ, ανάμεσά τους και οι βαπτισθείσες με τα ονόματα "Δημοψήφισμα" και Άνοιξη", εντάσσονται στο πρόγραμμα προσαρμογής σπάνιων ειδών της ρωσικής πανίδας στο φυσικό τους περιβάλλον, πριν αφεθούν ελεύθερα στην άγρια φύση. Την εξοικείωσή τους με τους νόμους της «ζούγκλας» έχει αναλάβει μια γηραιά τίγρης του πάρκου.

Οι Αμούρ, όμως, εντάσσονται και στο, από τηλεοράσεως, εκπαιδευτικό πρόγραμμα παιδιών προσχολικής ηλικίας... Ένα λούτρινο τιγράκι, με το όνομα Μουρ, αναλαμβάνει να μυήσει τα παιδιά  στα μυστικά και τα μυστήρια του ζωϊκού βασιλείου.


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)