Μέση Ανατολή

16 Αυγούστου 2014 17:11

Γνωρίστε το μέγεθος της Γάζας - δεν ξεπερνά σε έκταση τη Ζάκυνθο

Περίπου 1,8 εκατ. Παλαιστίνιοι κατοικούν στη Λωρίδα της Γάζας, που δεν ξεπερνά για παράδειγμα σε έκταση τη Ζάκυνθο.

-



Μία εφαρμογή που δημιούργησε ο προγραμματιστής Ahmad Nassri, που μετανάστευσε από τη Συρία στον Καναδά, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να συγκρίνουν το μέγεθος της Λωρίδας της Γάζας με άλλες περιοχές σε ολόκληρο τον πλανήτη και να καταλάβουν πόσο μικρή είναι σε έκταση.

Πολλοί ακούν καθημερινά για τις εχθροπραξίες που λαμβάνουν χώρα σχεδόν καθημερινά στη Γάζα, στη σύγκρουση μεταξύ της Χαμάς, που διοικεί την περιοχή, και τους Ισραηλινούς, όμως αρκετοί δεν γνωρίζουν ποιο είναι το πραγματικό μέγεθός της.

Πρόκειται για μια χερσαία λωρίδα που εκτείνεται βόρεια των ανατολικών συνόρων της Αιγύπτου μήκους 41 χιλιομέτρων και πλάτους μεταξύ 6 και 12 χιλιομέτρων, με συνολική έκταση 360 km2, στην οποία κατοικούν περίπου 1,8 εκατ. Παλαιστίνιοι (1.816.379 σύμφωνα με εκτιμήσεις για το 2014). Η Λωρίδα πήρε το όνομά της από την κυριότερη πόλη της περιοχής, τη Γάζα, ενώ άλλες σημαντικές πόλεις είναι η Ράφα και η Χαν Γιουνίς.

Σε σύγκριση - για παράδειγμα - με περιοχές της Ελλάδας, η Γάζα (360 τετραγωνικά χιλιόμετρα), πλησιάζει την έκταση της Ζακύνθου (410 τετραγωνικά χιλιόμετρα), ενώ η Αττική είναι σχεδόν 11 φορές μεγαλύτερη (3.808 τετραγωνικά χιλιόμετρα).







Δείτε εδώ την εφαρμογή και συγκρίνετε τη Λωρίδα της Γάζας με άλλες πόλεις και περιοχές του πλανήτη.







12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)