Μέση Ανατολή

29 Ιουλίου 2014 19:25

Αρνείται τη μονομερή εκεχειρία η Χαμάς

Εν μέσω των συνεχιζόμενων βομβαρισμών, εκπρόσωπος της Χαμάς απέρριψε την πρόταση του συμβούλου του παλαιστίνιου προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς.

-

Η Χαμάς, που έχει υπό τον έλεγχό της τη Λωρίδα της Γάζας, διαψεύδει ότι δέχθηκε μια μονομερή εκεχειρία, όπως είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ένας εκπρόσωπος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

Ο σύμβουλος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ο Γιάσερ Άμπεντ Ράμπο, δεν εκπροσωπούσε τη Χαμάς και την παλαιστινιακή «αντίσταση» όταν ανακοίνωσε την εκεχειρία, δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι εκπρόσωπος του παλαιστινιακού κινήματος.

«Όταν λάβουμε μια δέσμευση από το Ισραήλ μαζί με διεθνείς εγγυήσεις σχετικά με μια ανθρωπιστική εκεχειρία, τότε θα την εξετάσουμε. Αλλά το να ανακοινώνουμε μονομερή εκεχειρία την ώρα που οι δυνάμεις κατοχής σκοτώνουν τα παιδιά μας, αυτό δεν θα συμβεί», υπογράμμισε ο Ζούχρι.

Τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Τρίτη από οβίδες του πυροβολικού του Ισραήλ στην Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Τουλάχιστον 239 παιδιά -157 αγόρια και 82 κορίτσια- ηλικίας μεταξύ 3 μηνών και 17 ετών έχουν σκοτωθεί σε διάστημα 3 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπολύει αεροπορικούς βομβαρδισμούς και το ισραηλινό πυροβολικό βάλλει εναντίον περιοχών στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η UNICEF. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 166 παιδιά ηλικίας 12 ετών ή μικρότερα, ανέφερε η οργάνωση.  

Σε συνέντευξη Τύπου στη Ραμάλα, ο γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), Άμπεντ Ράμπο, είχε ανακοινώσει ότι η Παλαιστινιακή Αρχή, η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ «είναι έτοιμες να συμφωνήσουν σε μια ανθρωπιστική  εκεχειρία 24 ωρών» και εξετάζουν «με θετικό πνεύμα» την πρόταση του ΟΗΕ για μια εκεχειρία τριών ημερών με το Ισραήλ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)