Αφρική

23 Απριλίου 2014 23:47

Φονική έκρηξη στο Ναϊρόμπι

Σομαλούς εξτρεμιστές «βλέπουν» οι Αρχές της Κένυας πίσω από την έκρηξη στο Ναϊρόμπι.

-


Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από αστυνομικό τμήμα σε φτωχική γειτονιά στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας.

Οι αστυνομικοί είχαν σταματήσει το αυτοκίνητο σε σηματοδότη και επρόκειτο να προσαγάγουν τους επιβάτες του για ανάκριση όταν πυροδοτήθηκε η βόμβα.

"Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί από την έκρηξη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Πανγκάνι. Δύο από αυτούς είναι αστυνομικοί» ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Λίγο μετά τη  φονική έκρηξη οι αρχές εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη πυροδότηση μια ακόμη βόμβα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η περιοχή Πανγκάνι, όπου σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση βρίσκεται δίπλα στην συνοικία Ίστλι του Ναϊρόμπι, μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από Σομαλούς. Στον συγκεκριμένο τομέα της πρωτεύουσας της Κένυας έχουν γίνει επανειλημμένα βομβιστικές επιθέσεις, οι οποίες σύμφωνα με την κενυατική αστυνομία είναι έργο Σομαλών εξτρεμιστών και συμπαθούντων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)