Γενικά

31 Μαρτίου 2014 22:20

Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη στο Ναϊρόμπι

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε τη Δευτέρα σε μία περιοχή στην πρωτεύουσα της Κένυας.

-

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για την Αντιμετώπιση Καταστροφών της Κένυας (NDOCKenya), από την έκρηξη, για την οποία ακόμη καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, προκάλεσε το θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή για τις υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης», ανέφερε το Εθνικό Κέντρο στο Twitter και γνωστοποίησε πως 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από την έκρηξη. 

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ναϊρόμπι, Μπένσον Κιμπούι δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι είναι πιθανό να σημειώθηκαν δύο εκρήξεις. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πέντε νεκροί και πως αναζητά επιβεβαίωση για τον 6ο νεκρό.

Στο παρελθόν η σομαλική ισλαμιστική ομάδα αλ Σεμπάαμπ είχε κατηγορηθεί για παρόμοιες επιθέσεις, ενώ είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση τον περασμένο Σεπτέμβριο σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, όπου έχασαν τη ζωή τους 67 άνθρωποι.

Gallery

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)