Ρωσία

07 Νοεμβρίου 2013 21:44

Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας για την Τολοκονίκοβα

Η δικηγόρος της Τολοκονίκοβα, μίας εκ των δύο φυλακισμένων μελών του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας, ζητώντας την ακύρωση της ποινής της 24χρονης.

-

Ανήμερα των 24ων γενεθλίων της Νάντια Τολοκονίκοβα, η δικηγόρος της προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας. Η Ιρίνα Χρούνοβα δήλωσε πως ανησυχεί για τη ζωή της πελάτισσας της, μετά τις καταγγελίες για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές όπου κρατείτο μέχρι πρόσφατα.

«Δεν γνωρίζω ακόμη πού βρίσκεται», τόνισε η δικηγόρος της Τολοκονίκοβα, που τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ξεκινήσει απεργία πείνας. Στις 18 Οκτωβρίου οι ρωσικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι θα μεταφερθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα της κεντρικής Σιβηρίας, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής 2 ετών καταναγκαστικής εργασίας.

Η Τολοκονίκοβα και δύο ακόμη μέλη των Pussy Riot καταδικάστηκαν για χουλιγκανισμό και υποκίνηση σε θρησκευτικό μίσος, επειδή εισέβαλαν σε καθεδρικό ναό της Μόσχας και τραγούδησαν μια πανκ «προσευχή» εναντίον του ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς, τρίτο μέλος των Pussy Riot που είχε συλληφθεί, αφέθηκε ελεύθερη πέρυσι, όταν το εφετείο ανέστειλε την ποινή της. Όμως τα ρωσικά δικαστήρια έχουν απορρίψει επανειλημμένως τις εκκλήσεις για την απελευθέρωση της Τολοκονίκοβα και της Μαρία Αλιόχινα, η οποία επίσης εκτίει ποινή φυλάκισης δύο ετών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)