Ευρώπη

29 Οκτωβρίου 2013 14:00

Έρευνες για το μωρό που βρέθηκε σε αυτοκίνητο

Έρευνες έχουν ξεκινήσει στη Γαλλία μετά τον εντοπισμό ενός μωρού σε πορτ- μπαγκάζ στο Τερασόν.

-



Ο υπεύθυνος του συνεργείου όπου η μητέρα είχε αφήσει το αυτοκίνητό της εμφανώς σοκαρισμένος περιέγραψε τη στιγμή που εντόπισε τη μικρούλα. Έκανε λόγο για ένα κοριτσάκι μέσα στα περιττώματα, κάτασπρο σαν το γύψο και με μάτια που γύριζαν ανάποδα.

Η 40χρονη μητέρα έκρυβε εκεί το μωρό ίσως από τη στιγμή της γέννησής του, μιας και κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή του, ούτε ήταν δηλωμένο. Το κοριτσάκι δεν έχει όνομα και στην ουσία είναι σαν να μην υπάρχει, δηλώνει ο εισαγγελέας.

Οι γείτονες δεν θυμούνται τη μητέρα έγκυο και πέρα από τα τρία παιδιά του ζευγαριού, ένα κοριτσάκι 4 ετών και δυο αγόρια 9 και 10, που δόθηκαν σε κοινωνικές υπηρεσίες, δεν γνώριζαν για την ύπαρξη τέταρτου παιδιού.

Η 45χρονη και ο 40χρονος σύντροφός της συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για στέρηση τροφής, φροντίδας και άσκηση βίας στο κοριτσάκι. Το ζευγάρι αντιμετωπίζει ποινή δεκαετούς κάθειρξης.

Η μικρή, που πλέον δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο, παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση όσον αφορά το ύψος, το βάρος και τη νοητική του ικανότητα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μπριβ, Ζαν-Πιερ Λαφίτ.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)