Γενικά

14 Οκτωβρίου 2013 19:00

Εγκατέλειψε τη Βρετανία για λόγους... lifestyle

Διέψευσε ο βρετανός δισεκατομμυριούχους Ρίτσαρντ Μπράνσον ότι αποφάσισε να ζήσει μόνιμα στο ιδιόκτητο νησί του στην Καραϊβική για φορολογικούς λόγους.

-

Τα φορολογικά οφέλη που έχει ο 63χρονος δισεκατομμυριούχος από την εγκατάστασή του στο νησί Νέκερ, αποκάλυψε η εφημερίδα Sunday Times, σημειώνοντας ότι η Βρετανία έχει φορολογικό συντελεστή 50% για τα υψηλότερα εισοδήματα, ενώ στο νησί  ο συντελεστής είναι 0%.

Η μετακόμιση του Μπράνσον στο Νέκερ σημαίνει ότι παύει να είναι κάτοικος Βρετανίας και έτσι δεν υπόκειται πλέον σε φορολογία εισοδήματος ή κεφαλαιουχικών κερδών.

Απαντώντας, ο δισεκατομμυριούχος ισχυρίστηκε πως δεν φεύγει από τη Βρετανία για φορολογικούς λόγους, αλλά για λόγους... lifestyle.

«Έφυγα από τη Βρετανία λόγω της αγάπης μου για τις πανέμορφες Βρετανικές Παρθένες Νήσους και συγκεκριμένα για το νησί Νέκερ, το οποίο αγόρασα όταν ήμουν 29 ετών. Συγκέντρωσα τόσο πλούτο στην καριέρα μου, περισσότερο απ' όσο χρειάζομαι, και δεν θα έμενα κάπου που δεν θέλω για φορολογικούς λόγους», τόνισε ο Μπράνσον.

«Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να παραμείνω δραστήριος και μπορώ να κάνω κάιτσερφ, σερφ, να παίζω τένις, να κολυμπάω, να κάνω πιλάτες και απλά να παίζω», κατέληξε ο βρετανός δισεκατομμυριούχος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)