Κόσμος

Χθες 22:35 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 23:29

Λίβανος: Ισραηλινά χτυπήματα με στόχο τις εγκαταστάσεις χρηματοδότησης της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός προανήγγειλε ότι θα εξαπολύσει στοχευμένα πλήγματα σε εγκαταστάσεις που συνδέονται με τη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Λίβανος: Ισραηλινά χτυπήματα με στόχο τις εγκαταστάσεις χρηματοδότησης της Χεζμπολάχ
-

Το Ισραήλ θα εξαπολύσει στοχευμένα πλήγματα σε εγκαταστάσεις που συνδέονται με τη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο τις ερχόμενες ώρες και οι Λιβανέζοι κάτοικοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν περιοχές κοντά στις εγκαταστάσεις αυτές, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

"Θα επιτεθούμε σε έναν αριθμό στόχων τις επόμενες ώρες", δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου.

"Τις επόμενες ώρες θα εκδώσουμε προειδοποίηση εκκένωσης στους Λιβανέζους κατοίκους στη Βηρυτό και σε άλλες τοποθεσίες για να εκκενώσουν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτούνται οι τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ".

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών πρόσθεσε πως το Ισραήλ πρόκειται να επιτεθεί σε διαφορετικά παραρτήματα του οικονομικού βραχίονα της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ Al-Qard Al-Hassan.

Δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις τοποθεσίες των εγκαταστάσεων που θα τεθούν στο στόχαστρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στην Al-Qard Al-Hassan το 2007, λέγοντας ότι χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ "ως κάλυμμα για τη διαχείριση των οικονομικών δραστηριοτήτων της τρομοκρατικής οργάνωσης και για να αποκτήσει πρόσβαση στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα".

Ισραήλ - Λιβανος - Μεση Ανατολη - επιθεση - χεζμπολαχ

Λίβανος: Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ λέει πως ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε "εσκεμμένα" παρατηρητήριο της αποστολής

"Μπουλντόζα" του ισραηλινού στρατού "κατεδάφισε εσκεμμένα" σήμερα ένα "παρατηρητήριο και την περίφραξη" θέσης της UNIFIL στη Μαρουάχιν στον νότιο Λίβανο, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η αποστολή διατήρησης της ειρήνης του ΟΗΕ.

"Παρά την πίεση που ασκείται στην αποστολή (...) οι στρατιώτες διατήρησης της ειρήνης παραμένουν σε όλες τις θέσεις", σύμφωνα με την ανακοίνωση. '"Θα συνεχίσουμε να επιτελούμε τα καθήκοντα για τα οποία έχουμε εντολή" δηλ. "να επιτηρούμε και να αναφέρουμε" για την κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, προσθέτει η UNIFIL.

Λίβανος: Ισραηλινό πλήγμα εναντίον χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ στο ανατολικό τμήμα της χώρας

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε πως ισραηλινό πλήγμα σημειώθηκε απόψε στον ανατολικό Λίβανο, εναντίον θυγατρικής χρηματοπιστωτικού ομίλου που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, τα γραφεία του οποίου βομβαρδίστηκαν και στον νότιο τομέα της Βηρυτού, μετά τις εντολές του ισραηλινού στρατού για απομάκρυνση των κατοίκων.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έθεσε στο στόχαστρο "τη θυγατρική της Al-Qard al-Hassan" στην περιοχή της Χερμέλ, στον ανατολικό Λίβανο, διευκρίνισε το ANI, καθώς ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή των γραφείων αυτού του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος σε όλη τη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ: Το απόρρητο έγγραφο που διέρρευσε από τις ΗΠΑ (βίντεο)

Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά του “προδότη” Σάντσεθ (εικόνες)

Κέρκυρα: Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε πως βιάστηκε ενώ κοιμόταν


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)