Κόσμος

Σήμερα 20:39

Ανδριανούπολη: Μαύρο στεφάνι μπροστά από ελληνικό Προξενείο

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Τουρκίας, συγκεντρώθηκαν έξω απο το Πορξενείο της Ελλάδας για τους "Τούρκους που σφαγιάστηκαν στην Πελοπόννησο".

Ανδριανούπολη: Μαύρο στεφάνι μπροστά από ελληνικό Προξενείο
-

Μαύρο στεφάνι κατατέθηκε μπροστά από το Προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη κατά την 203η επέτειο της "σφαγής των Μουσουλμάνων Τούρκων στην Πελοπόννησο".

Μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων που συγκεντρώθηκαν υπό την ηγεσία της Ομοσπονδίας Βαλκάνιων Τούρκων της Αδριανούπολης πραγματοποίησαν πορεία μπροστά από το Προξενείο με μια τουρκική σημαία και ένα πανό που έγραφε «Δεν έχουμε ξεχάσει τη σφαγή της Πελοποννήσου, δεν θα την αφήσουμε να ξεχαστεί» και κατέθεσαν μαύρο στεφάνι στην πύλη, αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Ο εκπρόσωπος Αδριανούπολης της Συνομοσπονδίας Βαλκάνιων Τούρκων Ρούμελης, Zurfeddin Hacoglu, δήλωσε ότι "το 1821 διαπράχθηκαν σφαγές εναντίον Τούρκων από ελληνικές συμμορίες στην Πελοπόννησο, την κεντρική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου".

Αναφέροντας ότι περισσότεροι από 30 χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν στην Τριπολιτσά στις 23 Σεπτεμβρίου 1821 από Έλληνες αντάρτες, ο Hacoglu είπε: «Πριν από το 1821, περισσότεροι από 80 χιλιάδες Τούρκοι - Μουσουλμάνοι ζούσαν στη χερσόνησο της Πελοποννήσου, η οποία σήμερα βρίσκεται εντός των συνόρων της Ελλάδας. Η Οργάνωση Φιλική Εταιρεία δεν άφησε ούτε έναν Μουσουλμάνο Τούρκο στη χερσόνησο της Πελοποννήσου διαπράττοντας μεγάλες σφαγές στην περιοχή μεταξύ 1821-1829».


Ο Hacoglu δήλωσε ότι "οι ελληνικές συμμορίες σφαγίασαν με σκληρό τρόπο δεκάδες χιλιάδες Τούρκους, γυναίκες, εγκύους, παιδιά και ηλικιωμένους, καθώς και Εβραίους, με ανελέητα βασανιστήρια".

Εξηγώντας ότι "οι Έλληνες αντάρτες λεηλάτησαν μουσουλμανικά χωριά και βασάνιζαν Τούρκους με εκδικητικότητα, ο Hac?oglu δήλωσε: «Οι λεηλασίες και οι σφαγές έγιναν ρουτίνα στις πόλεις που κατέλαβαν οι Έλληνες. Οι κληρικοί των Ελλήνων ενθάρρυναν τις σφαγές υποσχόμενοι καθεστώς ήρωα στους Έλληνες που συμμετείχαν στην εξέγερση. Δεν θα είναι δυνατόν να διαγραφούν από την ιστορία οι σφαγές που διέπραξαν οι Έλληνες ληστές στο Ναβαρίνο, την Τριπολιτσά και την Πελοπόννησο καθώς και στην 'Τσαμουριά'. Δεν ξεχάσαμε τη σφαγή της Πελοποννήσου, δεν θα την ξεχάσουμε, δεν θα την αφήσουμε να ξεχαστεί".

Ο Sabri Mutlu, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βαλκάνιων Τούρκων Ρούμελης, δήλωσε ότι "πριν από 203 χρόνια, περισσότεροι από 30 χιλιάδες άνθρωποι σφαγιάστηκαν επειδή ήταν Τούρκοι και έγινε γενοκτονία [sic] στην Πελοπόννησο".

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρυτανία: Χωριό έκανε πρόσκληση διαμονής σε πολύτεκνες οικογένειες και πήγαν (βίντεο)

Ληστεία σε περίπτερο: “Κατέβασα τα ρολά και σώθηκα, αλλιώς...” (βίντεο)

Ιταλία - Κατάρρευση κτηρίου: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια με τα δύο αδερφάκια

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)