Κόσμος

16 Σεπτεμβρίου 2024 19:44 Τελευταία ενημέρωση : 16 Σεπτεμβρίου 2024 21:03

Τραμπ: Η απόπειρα δολοφονίας έγινε λόγω της ρητορικής Μπάιντεν και Χάρις

Τι δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχετικά με την Μυστική Υπηρεσία, η οποία είναι αρμόδια για την ασφάλεια των εν ενεργεία και των πρώην πρόεδρων των ΗΠΑ.

Τραμπ: Η απόπειρα δολοφονίας έγινε λόγω της ρητορικής Μπάιντεν και Χάρις
-

Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στο Fox News Digital το πρωί της Δευτέρας και κατηγόρησε τη «ρητορική» των αντιπάλων του, Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις για την τελευταία απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, λέγοντας ότι ο ύποπτος ένοπλος «ενήργησε» με «ιδιαίτερα εμπρηστική γλώσσα» των Δημοκρατικών.

«Πίστευε τη ρητορική του Μπάιντεν και της Χάρις και ενήργησε σύμφωνα με αυτήν», είπε ο Τραμπ για τον ύποπτο ένοπλο.

«Η ρητορική τους προκαλεί πυροβολισμούς εναντίον μου, όταν είμαι αυτός που πρόκειται να σώσει τη χώρα, και αυτοί είναι που καταστρέφουν τη χώρα - τόσο από μέσα όσο και από έξω».

Ο Τραμπ είπε ότι τα προηγούμενα σχόλια του Μπάιντεν και της Χάρις θεωρούν τον ίδιο «απειλή για τη δημοκρατία».
«Αποκαλείται εχθρός από μέσα», είπε. «Αποτελούν την πραγματική απειλή».

Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Χάρις δήλωσαν ότι είναι χαρούμενοι που ο Τραμπ είναι ασφαλής και καταδίκασαν τη βία στην πολιτική.

Μπάιντεν: Η Μυστική Υπηρεσία "χρειάζεται βοήθεια"

Η Μυστική Υπηρεσία, η οποία είναι αρμόδια για την ασφάλεια των εν ενεργεία και των πρώην προέδρων των ΗΠΑ, «χρειάζεται περισσότερη βοήθεια», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μία ημέρα μετά τη φερόμενη απόπειρα δολοφονίας, η δεύτερη κατά σειρά, του Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρώτη απόπειρα, τον Ιούλιο, οδήγησε στην παραίτηση της επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας.

Ο Μπάιντεν ζήτησε σήμερα «περισσότερη βοήθεια» για την υπηρεσία αυτή, η οποία, κατά την άποψή του, χρειάζεται «περισσότερο προσωπικό». Ο Δημοκρατικός πρόεδρος, σε μια σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους σήμερα στον Λευκό Οίκο, κάλεσε το Κογκρέσο να καλύψει αυτές τις πρόσθετες ανάγκες.

«Η μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι να έχουμε τις απαντήσεις για να καταλάβουμε πώς ο πρόεδρος Τραμπ έγινε στόχος πολλών αποπειρών δολοφονίας», σχολίασε στην πλατφόρμα Χ ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας «δεν είναι εν ενεργεία πρόεδρος. Εάν ήταν, θα είχαμε περικυκλώσει το γήπεδο γκολφ (σ.σ. όπου βρισκόταν την Κυριακή). Αλλά επειδή δεν είναι, ο μηχανισμός ασφαλείας περιορίζεται στα σημεία που επιλέγει η Μυστική Υπηρεσία» η οποία «κάνει ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να κάνει», σχολίασε την Κυριακή ο σερίφης της κομητείας του Παλμ Μπιτς, Ρις Μπράντσο.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο τουρίστας που παρέσυρε τουρίστριες και σκότωσε ηλικιωμένο

Τουρκία - Siper: Ισχυρισμοί για επιτυχή εκτόξευση του αντιαεροπορικού πυραύλου

Κρουαζιέρα: Το τέλος για Μύκονο - Σαντορίνη και για τα άλλα λιμάνια

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)