Κόσμος

11 Σεπτεμβρίου 2024 23:40

Μεξικό: Διαδηλωτές εισέβαλαν στη Γερουσία (βίντεο)

Χάος επικράτησε στο κοινοβούλιο του Μεξικού, όταν εκατοντάδες διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Μεξικό: Διαδηλωτές εισέβαλαν στη Γερουσία (βίντεο)
-

Της Ντέμυς Καραγιάννη, από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στη Γερουσία του Μεξικού. Έχουν προηγηθεί οι απέλπιδες προσπάθειες των ανδρών ασφαλείας να τους κρατήσουν μακριά από την κεντρική αίθουσα.

Με την βίαιη είσοδό τους οι γερουσιαστές αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη συζήτηση επί των αμφιλεγόμενων προτάσεων του απερχόμενου προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης για την εκλογή δικαστών με ψηφοφορία, ακόμη και σε εναλλακτικούς χώρους.

Ο πρόεδρος της Γερουσίας, Χεράρδο Φερνάντες Νορόνα κήρυξε «επ’ αόριστον διακοπή» καθώς οι τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν πλήθος διαδηλωτών μέσα στην αίθουσα της άνω βουλής φωνάζοντας «προδότες».


Η είσοδος των διαδηλωτών ήρθε να προστεθεί στο ήδη πολωμένο κλίμα που έχει φέρει αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός χώρας με τους επικριτές να φοβούνται ότι θα μπορούσε να υπονομεύσει το κράτος δικαίου της χώρας.

Ο κορμός της συνταγματικής μεταρρύθμισης, που προτάθηκε από τον απερχόμενο πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ζητεί την εκλογή με λαϊκή ψήφο περισσότερων από 6.500 δικαστών, συμπεριλαμβανομένου του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η μεταρρύθμιση προτείνει επίσης τη μείωση του αριθμού των ανώτατων δικαστών του δικαστηρίου σε εννέα από 11, τη μείωση της θητείας τους σε 12 χρόνια και τη μείωση της απαιτούμενης εργασιακής εμπειρίας από 10 σε πέντε χρόνια.


Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Μάνα κατήγγειλε τον γιο της για να τον “σώσει”

Μεταναστευτικό - Μητσοτάκης από τη Βιέννη: Δεν θα επωμιστούμε δυσανάλογα μεγάλο βάρος (εικόνες)

Βιετνάμ: Εκατοντάδες νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκι (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)