Κόσμος

10 Σεπτεμβρίου 2024 21:19

Τουρκία - Δολοφονία 8χρονης: Τα σενάρια, τα στοιχεία και οι ύποπτοι (εικόνες)

Τι ερευνούν οι αρχές της Τουρκίας για την υπόθεση της δολοφονίας της 8χρονης που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη. Πού στρέφονται οι έρευνες. Τι δήλωσε για την υπόθεση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκία - Δολοφονία 8χρονης: Τα σενάρια, τα στοιχεία και οι ύποπτοι (εικόνες)
-

Το μυστήριο γύρω από τη δολοφονία της 8χρονης Ναρίν σε χωριό του Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας προσπαθούν επί 19 μέρες να λύσουν οι τουρκικές αρχές, αφήνοντας άφωνη την τουρκική κοινή γνώμη η οποία παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις.

Το άψυχο σώμα της Ναρίν βρέθηκε έπειτα από 19 μέρες μέσα σε ένα σάκο θαμμένο στην κοίτη του ρέματος του χωριού σκεπασμένο με πέτρες και κλαδιά δέντρων. Πρώτος ύποπτος είναι ο θείος της 8χρονης και κοινοτάρχης του χωριού Σαλίμ Γκιουράν στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν ίχνη του εγκλήματος. Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 24 άτομα, ανάμεσά τους και η μητέρα με τον πατέρα οι οποίοι δεν τους επετράπη καν να παραστούν στη κηδεία της Ναρίν. Το ερώτημα τώρα είναι ποιος και γιατί σκότωσε τη Ναρίν. Τί ήξερε και τί είδε κάνοντας όλο το χωριό και την οικογένειά της να σωπαίνει;

Ήταν 21 Αυγούστου. Η Ναρίν έφυγε ευδιάθετη από το σπίτι και πήγε στο μάθημα Κορανίου, επέστρεψε στο σπίτι και μετά εξαφανίστηκε. Κατά τη διάρκεια των ερευνών η στρατοχωροφυλακή βρήκε ένα πράσινο μαντήλι που φέρεται να ανήκει στην Ναρίν. Όταν όμως ρωτήθηκε η μητέρα για το μαντήλι η απάντησή της ήταν: «Δεν θυμάμαι». Ο δάσκαλος όμως του μαθήματος Κορανίου επιβεβαίωσε πως εκείνη τη μέρα η Ναρίν φορούσε το μαντίλι. Έτσι η δήλωση της μητέρας ‘Δεν θυμάμαι’ αύξησε της υποψίες. Το ίδιο και το γεγονός ότι η μητέρα έσβησε κάποια μηνύματα στο κινητό της.

Οι έρευνες επεκτάθηκαν σε όλη την οικογένεια αλλά κανείς δεν μιλάει καθότι φαίνεται να ορκίστηκαν σιωπή. Οι κρατούμενοι αυτή τη στιγμή χωρίζονται σε 3 κατηγορίες: σε "δολοφόνους", σε "αυτούς που βοήθησαν τον δολοφόνο ή τους δολοφόνους" και σε "αυτούς που αποκρύπτουν στοιχεία".

Τα σενάρια της δολοφονίας

Ερευνήθηκε αν η Ναρίν κακοποιήθηκε σεξουαλικά αλλά δεν υπήρξε σαφές αποτέλεσμα από αυτό. Οι τουρκικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο η Ναρίν να είδε κάποια σκηνή στο σπίτι και γι' αυτό δολοφονήθηκε. Διερευνάται το ενδεχόμενο ο θείος της Ναρίν να είχε σχέση με τη μητέρα της, αν και ο θείος το αρνήθηκε. Υπάρχει επίσης ο ισχυρισμός ότι ο θείος είπε στα μεγαλύτερα αδέλφια της Ναρίν: «Ή σκοτώστε την ή θα σας σκοτώσω και τους δυο». Το άλλο σενάριο είναι να την σκότωσε κάποιο μέλος της οικογένειας που ήταν υπό την επιρροή ναρκωτικών. Επίσης λαμβάνοντας υπόψη ότι ο θείος είναι μια ισχυρή μορφή στην οικογένεια, ενδέχεται να μάζεψε όλη την οικογένεια αμέσως μετά τη δολοφονία και να κατέληξαν σε συμβιβασμό, αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Ενώ όλο το χωριό σιωπά, μόνο ένας μίλησε ο οποίος είναι τώρα και μυστικός μάρτυρας. Ο Ν.Β. αποκάλυψε ότι τον πλησίασε ο θείος της Ναρίν και κοινοτάρχης του χωριού, του παρέδωσε το πτώμα της Ναρίν τυλιγμένο σε μια κουβέρτα και του ζήτησε να το εξαφανίσει. «Θα σου δώσω περισσότερες από 200 χιλιάδες τουρκικές λίρες (6 χιλιάδες ευρώ)», του είπε ο θείος. Ο Ν.Β. έβαλε το πτώμα σε ένα σάκο που είχε στο αμάξι του και το πήγε στο ρέμα με οδηγίες του θείου. Ωστόσο πόσα από αυτά είναι αλήθεια και αν πήγε μόνος του στο ρέμα, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

Ερντογάν: Θα λογοδοτήσουν οι δολοφόνοι

Χθες το βράδυ ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι θα παρακολουθήσει ο ίδιος προσωπικά την υπόθεση μέχρι να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δολοφόνοι. «Καλωσορίσαμε με θλίψη αυτή τη μέρα, που τα σχολεία γέμισαν με τη χαρά των παιδιών μας, λόγω των θλιβερών ειδήσεων που ήρθαν χθες από το Ντιγιάρμπακιρ. Η βάναυση δολοφονία του αθώου παιδιού μας έφερε μια φλεγόμενη φωτιά στις καρδιές όλων μας. Σίγουρα θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι αφαίρεσαν τη ζωή της Ναρίν μας. Θα παρακολουθήσω προσωπικά το θέμα για να διασφαλίσω ότι οι δολοφόνοι που σκότωσαν ένα αθώο μωρό θα τιμωρηθούν με τη βαρύτερη τιμωρία. Θα ήθελα επίσης να είναι γνωστό εδώ. Όχι μόνο τη Ναρίν μας. Θα συνεχίσουμε τον αποφασιστικό μας αγώνα ενάντια σε όλους τους εγκληματίες που σβήνουν τη λάμψη στα μάτια όλων των παιδιών μας, είτε είναι αυτονομιστές τρομοκράτες, είτε συμμορίες».

Που είναι η συμφωνία Λανζαρότε;

Η πρόεδρος της Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών της Τουρκίας Τσανάν Γκιουλλού δήλωσε στη Χουριέτ:«Τα παιδιά ήταν πάντα η κόκκινη γραμμή μας. Γιατί εξαφανίζονται τόσα πολλά παιδιά και δεν μπορούν να βρεθούν σε αυτή τη χώρα; Γιατί είναι άγνωστη η νομική σημασία της Σύμβασης Λανζαρότε που υπογράψαμε; Τα παιδιά του χωριού Tavsantepe θα είναι ασφαλή από εδώ και στο εξής; Τα ερωτήματα στο μυαλό μας απαιτούν απαντήσεις. Το τελευταίο κομμάτι της υπομονής μας εξαντλήθηκε από αυτό που έγινε στο εύθραυστο σώμα της Ναρίν».

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Οι επόμενες κινήσεις και τα διλήμματα

Οικονομία και κοινωνία... μεγέθη αλληλένδετα

Αχαρνών: Επέμβαση της ΕΚΑΜ για τον ταμπουρωμένο άνδρα (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)