Κόσμος

09 Σεπτεμβρίου 2024 10:44 Τελευταία ενημέρωση : 09 Σεπτεμβρίου 2024 15:14

Ερντογάν: Απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία και απαλύναμε τον πόνο του ισλαμικού κόσμου

Νέα προκλητική δήλωση του Τούρκου Προέδρου για την Αγία Σοφία.  Η προαναγγελία για τις εκκαθαρίσεις στον Στρατό.

Ερντογάν: Απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία και απαλύναμε τον πόνο του ισλαμικού κόσμου
-

Με την (ισλαμική) πίστη απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως αυτοί που ίδρυσαν τα θρησκευτικά σχολεία Ιμάμ Χατίπ ήταν μια χούφτα άνθρωποι και τώρα έγιναν ωκεανός. Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι τα σχολεία Ιμάμ Χατίπ είναι σύμβολο της αντίστασης και της ανάστασης. Ο Ταγίπ Ερντογάν τα έβαλε πάλι και με το Ισραήλ υποστηρίζοντας ότι «η Χαμάς αντιστέκεται για λογαριασμό των μουσουλμάνων».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, σε ομιλία του σε μαθητές των θρησκευτικών σχολείων Ιμάμ Χατίπ, ο Ταγίπ Ερντογάν εξήρε τη σημασία των θρησκευτικών σχολείων Ιμάμ Χατίπ:

«Για μένα προσωπικά έχω έναν βαθμό και έναν τίτλο που θα κουβαλάω μαζί μου από σήμερα μέχρι την τελευταία μου πνοή. Αυτό σημαίνει να είσαι μαθητής Ιμάμ Χατίπ».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησής του ήταν η άρση των εμποδίων στην εκπαίδευση Ιμάμ Χατίπ. «Αυτοί που ίδρυσαν σχολεία Ιμάμ Χατίπ ήταν μόνο 3-5 άτομα. Τώρα βλέπω ότι έχουμε γίνει χείμαρρος, θάλασσα, ακόμη και ωκεανός. Είστε περισσότεροι από πριν».

Απευθυνόμενος στους μαθητές Ιμάμ Χατίπ, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Ιμάμ Χατίπ αδελφέ, είσαι πιο δυνατός από πριν. Αν υπάρχεις, οι κραυγές του Αλλαχού Ακμπάρ δεν θα εξαφανιστούν ποτέ από τους ουρανούς μας. Αν υπάρχει αυτό το έθνος θα συνεχίσει να είναι πηγή ελπίδας για τους καταπιεσμένους. Δόξα τω Θεώ, εμείς ως μαθητές Ιμάμ Χατίπ, το πετύχαμε αυτό. Κρατήσαμε ζωντανό το υπέροχο πνεύμα του Εθνικού Ύμνου. Δεν φοβηθήκαμε. Εργαστήκαμε πολύ σκληρά για την ανεξαρτησία των ενάρετων. Με αυτή την πίστη απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία από τον ζυγό». Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι τα σχολεία Ιμάμ Χατίπ είναι σύμβολο της αντίστασης και της ανάστασης.

«Δεν μπορούν να πολιορκήσουν το κάστρο της πίστης μας»

Ο Τούρκος Πρόεδρος υπερασπίστηκε την ‘πίστη’ του τουρκικού έθνους: «Προσπαθούν να πολιορκήσουν το κάστρο της πίστης μας από μέσα και έξω. Με τους προδότες, τους κατασκόπους, τους μισθοφόρους τους, τα κάθε λογής ψέματα... Στοχεύουν ιδιαίτερα την πίστη μας, την οικογένεια, τα ήθη και τις παραδόσεις με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους. Όπως δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τα εδάφη μας χθες, δεν θα μπορέσουν να πολιορκήσουν το κάστρο της πίστης μας σήμερα».

«Συνεργασία ισλαμικών χωρών εναντίον Ισραήλ»

Ο Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε και πάλι εναντίον του Ισραήλ υποστηρίζοντας ότι μετά τη Γάζα είναι η σειρά του Λιβάνου, της Συρίας και της Τουρκίας και πως «η Χαμάς αντιστέκεται για λογαριασμό των μουσουλμάνων».


«Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, οι ισλαμικές χώρες θα πρέπει να ξυπνήσουν το συντομότερο δυνατό και να αυξήσουν τη συνεργασία. Τα νέα βήματα που κάνουμε με την Αίγυπτο και τη Συρία στοχεύουν στη δημιουργία μιας γραμμής αλληλεγγύης ενάντια στην αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού. Όλες οι ισλαμικές χώρες θα πρέπει να έχουνκοινή στάση ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, η στάση της οποίας είναι αβέβαιη».

 «Εναντίον ποιου βγάζεις αυτά τα σπαθιά;»

Ο Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε σκληρά και εναντίον μιας ομάδας στρατιωτικών που στο τέλος της τελετή ορκωμοσίας τους στη Στρατιωτικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας σήκωσαν τα ξίφη τους αφήνοντας υπονοούμενα εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης, Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δεν θα επιτρέψουν να φθαρούν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις: «Πρόσφατα, σε μια συγκεκριμένη τελετή αποφοίτησης, εμφανίστηκαν κάποιοι υβριστές και τράβηξαν τα ξίφη τους. Εναντίον ποιουβγάζετε αυτά τα ξίφη;»

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι συζήτησαν το θέμα με το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, τη Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων και το Υπουργείο Άμυνας: «Μπορεί να είναι 30 άτομα, μπορεί να είναι 50 άτομα. Όποιοι κι αν είναι, αποκλείεται να είναι στον στρατό μας. Λαμβάνουμε μέτρα για να τους εκκαθαρίσουμε σύντομα».

Ειδήσεις σήμερα:

Παραολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Ο απολογισμός για την Ελλάδα

Λιγνάδης: Στο Εφετείο για την υπόθεση βιασμών ο σκηνοθέτης

Απόπειρα γυναικοκτονίας: Σύλληψη 87χρονου στο Παλαιό Φάληρο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)