Κόσμος

20 Αυγούστου 2024 08:57 Τελευταία ενημέρωση : 20 Αυγούστου 2024 14:57

ΗΠΑ - Μπάιντεν: Ο Τραμπ είναι loser, ένας καταδικασμένος κακοποιός

Μύδρους κατά του προκατόχου του και ύμνους για την διάδοχο του στην εκλογική κούρσα επεφύλασσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, στο συνέδριο των Δημοκρατικών. Να εκλέξουν την πρώτη γυναίκα στον Λευκό Οίκο ζήτησε από τους πολίτες η Χίλαρι Κλίντον.

ΗΠΑ - Μπάιντεν: Ο Τραμπ είναι loser, ένας καταδικασμένος κακοποιός
-

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε το βράδυ χθες Δευτέρα (τοπική ώρα· σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) τους ψηφοφόρους να εκλέξουν στην προεδρία την Κάμαλα Χάρις, την «εισαγγελέα» μάλλον, παρά τον Ντόναλντ Τραμπ, τον «καταδικασμένο από τη δικαιοσύνη κακοποιό».

Ο Δημοκρατικός χαρακτήρισε εξάλλου τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του «looser» (μτφρ. χαμένος, ηττημένος), ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου στην ομιλία του την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της παράταξής του στο Σικάγο.

Μπάιντεν - Συνέδριο Δημοκρατικών

Μπάιντεν - Συνέδριο Δημοκρατικών

Ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους επευφημήθηκε εκκωφαντικά, παρατεταμένα από τους συνέδρους εισερχόμενος στην κύρια αίθουσα του United Center, με πολλούς να φωνάζουν «σ’ αγαπάμε Τζο!» ή «ευχαριστούμε Τζο!».

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανταπέδωσε λέγοντας επίσης πως τους «αγαπά».

Ο απερχόμενος πρόεδρος, που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως εγκαταλείπει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, παραδίδει τη σκυτάλη στην αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις, η υποψηφιότητα της οποίας θα επικυρωθεί απλώς τυπικά στο συνέδριο. 

Μπάιντεν - Συνέδριο Δημοκρατικών

Μπάιντεν - Συνέδριο Δημοκρατικών

Μπάιντεν - Συνέδριο Δημοκρατικών

Μπάιντεν - Συνέδριο Δημοκρατικών

«Αιώνια ευγνώμονες»: Η Κάμαλα Χάρις τιμά τον Τζο Μπάιντεν

«Είμαστε αιώνια ευγνώμονες» στον Τζο Μπάιντεν, τον «απίστευτο» πρόεδρο των ΗΠΑ, δήλωσε χθες Δευτέρα το βράδυ η Κάμαλα Χάρις, που επευφημήθηκε ηχηρά από το πλήθος σε σύντομη εμφάνισή της στο συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος στο Σικάγο.

«Μαχόμαστε για ιδεώδη πολύτιμα για εμάς. Και δεν ξεχνάμε ποτέ: όταν μαχόμαστε, κερδίζουμε!», πρόσθεσε η αντιπρόεδρος, η οποία θα αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Η Χίλαρι Κλίντον ζητάει από τους πολίτες να εκλέξουν την Χάρις πρώτη γυναίκα Πρόεδρο των ΗΠΑ

Η πρώην υποψήφια για το Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον κάλεσε σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα να σπάσει επιτέλους τη γυάλινη οροφή και να εκλέξει την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Κάτι συμβαίνει στην Αμερική. Το αισθάνεσαι. Κάτι για το οποίο δουλέψαμε και το οποίο ονειρευόμαστε για καιρό», διαβεβαίωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρώην πρώτη κυρία, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Σικάγο.

Η εβδομηντάχρονη, η οποία πριν από οκτώ χρόνια απέτυχε να εκλεγεί με αντίπαλο τον Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε τους Αμερικανούς να πραγματοποιήσουν το όνειρό της και να σπάσουν το Νοέμβριο «την πιο ψηλή, την πιο δύσκολη γυάλινη οροφή» ψηφίζοντας την Κάμαλα Χάρις.

Η αντιπρόεδρος έχει προκαλέσει κύμα ενθουσιασμού μετά την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν και την αστραπιαία είσοδό της στην προεκλογική εκστρατεία πριν από ένα μήνα.

Ωστόσο η Χίλαρι Κλίντον προειδοποίησε τα μέλη του συνεδρίου: «Μην επαναπαύεστε στις δάφνες σας (...) Στη διάρκεια των 78 επόμενων ημερών, πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά παρά ποτέ».

Μπάιντεν - Χάρις

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της το 2016, η υποψήφια των Δημοκρατικών ήταν φαβορί στις δημοσκοπήσεις έναντι του Ντόναλοντ Τραμπ και συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους σε εθνική κλίμακα, όμως απέτυχε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων που ήταν απαραίτητη.

Η Κλίντον δεν μάσησε τα λόγια της έναντι του ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου, ο οποίος είναι για τρίτη φορά υποψήφιος.

«Είναι το πρώτο πρόσωπο που θέτει υποψηφιότητα για να εκλεγεί πρόεδρος ενώ είναι καταδικασμένος για 34 αδικήματα», τόνισε αναφερόμενη στην ποινική καταδίκη του στη Νέα Υόρκη, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το πλήθος απάντησε φωνάζοντας «Κλείστε τον μέσα!», θυμίζοντας το σύνθημα «Κλείστε την μέσα!» που φώναζαν οι ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι ήθελαν το 2016 να στείλουν την υποψήφια των Δημοκρατικών στη φυλακή.

Μπάιντεν - Χάρις

«Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι λέει ψέματα για τον απολογισμό της Κάμαλα, ότι κοροϊδεύει το όνομά της και το γέλιο της», συνέχισε η Κλίντον.

Αποχώρησε από το βήμα με το ίδιο τραγούδι που συνόδευε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της πριν από οκτώ χρόνια: το «Fight song», το «τραγούδι της μάχης».

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Νεκρός 19χρονος που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ

Φωτιές στην Αττική - Πεντέλη: Επίσκεψη Μητσοτάκη και σύσκεψη για τα μέτρα αποκατάστασης

Εορτολόγιο - 20 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)