Κόσμος

19 Αυγούστου 2024 19:43

Βρετανία: ο μισογυνισμός θα τιμωρείται ως μορφή τρομοκρατίας

Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση εξτρεμιστικών φαινομένων, ετοιμάζει η κυβέρνηση στη Βρετανία. Σύμφωνα με αυτό, ο ακραίος μισογυνισμός θα αντιμετωπίζεται ως μορφή τρομοκρατίας.

Βρετανία: ο μισογυνισμός θα τιμωρείται ως μορφή τρομοκρατίας
-

Η Βρετανική κυβέρνηση επανεξετάζει όλες τις μορφές εξτρεμισμού.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στο Λονδίνο, Ισαάκ Καριπίδη, η κυβέρνηση των Εργατικών, η οποία ανέλαβε την εξουσία στις αρχές του Ιούλη είχε δεσμευτεί προεκλογικά πως θα επανεξετάσει όλες τις μορφές εξτρεμισμού που πλήττουν τη χώρα για να πάρει αντίστοιχα μέτρα για την καταπολέμηση τους.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν ήδη η νέα υπουργός Εσωτερικών, Ιβέτ Κούπερ, ζήτησε την επανεξέταση της στρατηγικής της Βρετανίας για την καταπολέμηση του ακραίου μισογυνισμού. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αν τελικά περάσει το νομοσχέδιο, ο ακραίος μισογυνισμός θα θεωρείται μορφή τρομοκρατίας.

Αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι νεαρά άτομα υιοθετούν την ιδεολογία του ακραίου μισογυνισμού κυρίως μέσω του διαδικτύου με τον ίδιο τρόπο που οι τρομοκράτες προσελκύουν τους οπαδούς τους.

Έτσι εκτός των άλλων οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές οποιοδήποτε μαθητή υποψιάζονται ότι έχει συμπεριφορά ακραίου μισογυνιστή.

Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Αστυνομικών Αρχηγών σε πρόσφατη της έκθεση έχει χαρακτηρίσει την αύξηση της βίας κατά γυναικών και κοριτσιών ως εθνική κρίση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βρετανία δεν έχει πάρει κανένα απολύτως μέτρο για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού από το 2015. Σχεδόν δηλαδή εδώ και μια δεκαετία παρά το γεγονός ότι από τότε ως σήμερα έχει καταγραφεί ραγδαία αύξηση των εξτρεμιστικών φαινομένων "τόσο στο διαδίκτυο όσο και στους δρόμους" όπως χαρακτηριστικά έχει τονίσει η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ.

Ειδήσεις σήμερα:

Σικελία: Ναυάγιο με νεκρό και αγνοούμενους (βίντεο)

Κακοκαιρία - Ιωάννινα: Πλημμύρες και προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση (εικόνες)

Γαλλία: Πυρκαγιά σε κάμπινγκ οδήγησε στην απομάκρυνση 3.000 παραθεριστών

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)