Κόσμος

02 Ιουλίου 2024 13:21

Τούρκος Υπουργός Μεταφορών: Το 2026 θα αυξήσουμε την κυριαρχία Τουρκίας και “ΤΔΒΚ” στην “Γαλάζια Πατρίδα”

Τι ανέφερε ο Τούρκος πολιτικός για τα σχέδια της γειτονικής χώρας, να αυξήσει κατακόρυφα τη δραστηριότητά της στην ανατολική Μεsόγειο την επόμενη διετία.

Τούρκος Υπουργός Μεταφορών: Το 2026 θα αυξήσουμε την κυριαρχία Τουρκίας και “ΤΔΒΚ” στην “Γαλάζια Πατρίδα”
-

Το 2026 θα αρχίσει να λειτουργεί στην κατεχόμενη Κύπρο το «Σύστημα Υπηρεσιών Κυκλοφορίας Πλοίων Ανατολικής Μεσογείου», ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αμντουλκαντίρ Ουράλογλου, υποστηρίζοντας ότι με αυτό θα αυξηθεί η κυριαρχία της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στην «Γαλάζια Πατρίδα».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, σε ομιλία του στην 3η «Θαλάσσια Σύνοδο Κορυφής» της Τουρκίας, ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών είπε ότι «η Ημέρα Ναυτιλίας και Ενδομεταφορών, την 98η επέτειο της οποίας γιορτάσαμε με ενθουσιασμό χθες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της μεγάλης σημασίας που αποδίδει το αγαπημένο μας έθνος στις θάλασσες και στη ναυτιλία του, που θεωρεί τη γαλάζια πατρίδα του».

«Προκειμένου να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά μας στην ανατολική Μεσόγειο, ξεκινήσαμε επίσης το έργο του “Συστήματος Υπηρεσιών Κυκλοφορίας Πλοίων Ανατολικής Μεσογείου” που θα δημιουργηθεί στην “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)”. Θεού θέλοντος, σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε το έργο μας το 2026. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα αυξήσουμε σημαντικά την κυριαρχία τόσο της χώρας μας όσο και της ΤΔΒΚ, στη γαλάζια πατρίδα», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου ευχήθηκε για την Ημέρα Ναυτιλίας και Ενδομεταφορών, «το σύμβολο της ανεξαρτησίας μας στις θάλασσες, τη διασφάλιση της γαλάζιας πατρίδας μας», όπως είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο Ψυχικό - Δολοφονία: Η στιγμή των πυροβολισμών (ντοκουμέντο)

Νοσοκομείο Καβάλας: Αποζημίωση 200000 ευρώ σε ασθενή για ψυχική οδύνη

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, αστραπές και χαλάζι

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)