Κόσμος

23 Μαΐου 2024 07:03

Κολομβία: Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρίτιδας με δεκάδες τραυματίες (βίντεο)

Μεγάλο μέρος πυροτεχνικού εργοστασίου, στην πλαγιά βουνού, καταστράφηκε εξαιτίας της έκρηξης και συνέχιζε να καίγεται καθώς πλησίαζε η νύχτα.

Κολομβία: Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρίτιδας με δεκάδες τραυματίες (βίντεο)
-

Έκρηξη σε εργοστάσιο που κατασκευάζει πυρίτιδα για πυροτεχνήματα, σε κοινότητα κοντά στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, την Μπογοτά, είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 29 άνθρωποι χθες Τετάρτη το απόγευμα, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Κολομβίας, ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε χθες περί τις 17:00 (τοπική ώρα· περί τη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) τη βιομηχανική κοινότητα Σοάτσα.

Μεγάλο μέρος πυροτεχνικού εργοστασίου, στην πλαγιά βουνού, καταστράφηκε εξαιτίας της έκρηξης και συνέχιζε να καίγεται καθώς πλησίαζε η νύχτα, έδειξαν βίντεο από τον αέρα που μετέδωσαν ΜΜΕ.

Η έκρηξη στο εργοστάσιο Pirotecnica El Vaquero, η αιτία της οποίας είναι άγνωστη ως αυτό το στάδιο, είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι, ανέφερε μέσω X ο δήμαρχος στη Σοάτσα, ο Χουάν Σάντσες Περίκο, διευκρινίζοντας πως έχουν πλέον διακομιστεί σε τέσσερα νοσοκομεία.

Στάλθηκαν μέσα και οχήματα της πυροσβεστικής και σωστικά συνεργεία από την πρωτεύουσα, γνωστοποίησε ο δήμαρχος στην Μπογοτά, ο Κάρλος Γκαλάν.

Οι τοπικές αρχές επιχειρούν με υποστήριξη της αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και προσωπικού μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών.

Παράθυρα σπιτιών γύρω από το εργοστάσιο έγιναν θρύψαλα, ενώ επιτόπου έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιοποίησε μέσω X η διεύθυνση του πυροσβεστικού σώματος της Κολομβίας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός - Πέμπτη: Συννεφιά, μπόρες και πτώση θερμοκρασίας

Europa League: Η Αταλάντα νίκησε στον τελικό την Λεβερκούζεν

ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)