Ευρώπη

29 Νοεμβρίου 2018 13:24

Βίντεο σοκ: Βασανίζει τον πρόσφυγα συμμαθητή του (βίντεο)

Όχι μόνο σοκ, αλλά και την κίνηση νομικών διαδικασιών, προκάλεσε το βίντεο με το άγριο βασανιστήριο του ενός παιδιού από το άλλο.

Βίντεο σοκ: Βασανίζει τον πρόσφυγα συμμαθητή του (βίντεο)
-

Σοκ προκαλεί το βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί ένας 16χρονος να βασανίζει 15χρονο πρόσφυγα από την Συρία. Ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι ο ανήλικος δράστης της επίθεσης ανέβασε την πράξη του στα social media.

Το σκληρό περιστατικό συνέβη σε σχολείο της Βρετανίας και συγκεκριμένα στο Δυτικό Yorkshire, σε διάλειμμα από τα μαθήματα.

Ο 16χρονος φαίνεται να σέρνει το συνομήλικο θύμα του προτού του βάλει το πρόσωπο στο νερό και του κάνει το μαρτύριο του εικονικού πνιγμού.

Ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, κατηγορείται για επίθεση και θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης

Σε διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει στηθεί για τη στήριξη του 15χρονου συγκεντρώθηκαν 50.000 βρετανικές λίρες, τις πρώτα 24ώρα από τη δημοσιοποίηση του θέματος.

Το παιδί, το οποίο εγκατέλειψε μαζί με την οικογένειά του την πόλη Χομς της Συρίας, δήλωσε πως πλέον φοβάται να πάει στο σχολείο.

«Ξυπνάω το βράδυ και κλαίω γι’αυτό. Νομίζουν ότι είμαι διαφορετικός, διαφορετικός από αυτούς. Δεν αισθάνομαι ασφαλής στο σχολείο. Καμιά φορά λέω στον πατέρα μου ότι δεν θέλω να πάω.

Απλώς έκλαιγα και δεν ήθελα να κάνω τίποτα, γιατί σέβομαι τους σχολικούς κανόνες», δήλωσε ο 15χρονος.

Ο ανήλικος, όμως, δεν φαίνεται να είναι το πρώτο θύμα, αφού και μία κοπέλα που σύμφωνα με τον δικηγόρο του είναι η αδελφή του, είχε πέσει θύμα επίθεσης, όταν ομάδα παιδιών την έριξε στο γρασίδι και την έσπρωχνε.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)