Τουρκία

03 Σεπτεμβρίου 2018 19:10

Νέα έκκληση Ερντογάν για χρήση της λίρας στις διεθνείς συναλλαγές

Τη χρήση του εθνικού νομίσματος της Τουρκίας στις διεθνείς συναλλαγές πρότεινε ο Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «εμπόδιο» το δολάριο.

Νέα έκκληση Ερντογάν για χρήση της λίρας στις διεθνείς συναλλαγές
-

Νέα έκκληση για χρήση του εθνικού νομίσματος στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές απηύθυνε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στη 6η Σύνοδο Αρχηγών Κρατών του Τουρκικού Συμβουλίου, στην οποία συμμετέχουν το Αζερμπαϊτζάν, το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν και η Ουγγαρία ως παρατηρητής.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε από το Κιργιστάν «πλέον το δολάριο έχει αρχίσει να γίνεται εμπόδιο στο διεθνές εμπόριο, προτείνουμε να επικεντρωθούμε σε εμπορικές συναλλαγές μεταξύ μας χρησιμοποιώντας τα εθνικά νομίσματα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει διαμηνύσει ότι σήμερα στο Τουρκικό Συμβούλιο στο Κιργιστάν αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την οικονομία και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα εκεί.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)