Μέση Ανατολή

28 Ιουνίου 2018 19:42 Τελευταία ενημέρωση : -

Στο “Τείχος των Δακρύων” ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (βίντεο)

Ολοκληρώνεται η επίσκεψη του δεύτερου διαδόχου του βρετανικού θρόνου στην Ιερουσαλήμ.

Στο “Τείχος των Δακρύων” ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (βίντεο)
-

Το «Τείχος των Δακρύων» επισκέφτηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ σήμερα, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Ιερουσαλήμ, ενώ προηγουμένως είχε πάει στο τζαμί Αλ Άσκα.

Η σημερινή είναι η τελευταία μέρα του Γουίλιαμ στην Ιερουσαλήμ και τα παλαιστινιακά εδάφη, περιοχή που για πρώτη φορά επισκέπτεται επισήμως από μέλος της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο πρίγκιπας χαιρέτησε διά χειραψίας τους κληρικού του Αλ Άσκα και εισήλθε στο μεγάλο τζαμί.

Λίγα λεπτά αργότερα συνοδεία ραβίνων ο Γουίλιαμ περπάτησε μπροστά από το «Τείχος των Δακρύων», ενώ προστατευτικά και αστυνομικοί συγκρατούσαν μακριά του το πλήθος που συγκεντρώθηκε για να τον δει από κοντά.

Τηρώντας τις παραδόσεις των Εβραίων και φορώντας το κιπά στο κεφάλι του, ο πρίγκιπας έγραψε μία προσευχή σε χαρτάκι, το οποίο εναπόθεσε σε κενό ανάμεσα στις πέτρες του τείχους.

Προηγουμένως ο Γουίλιαμ είχε επισκεφτεί το μνήμα της προ-προγιαγιάς του, πριγκίπισσας Αλίκης, η οποία τιμάται από τους Ισραηλινούς, καθώς είχε προφυλάξει Εβραίους από τους Ναζί που είχαν καταλάβει την Ελλάδα.

Η πριγκίπισσα Αλίκη, πεθερά της Βασίλισσας Ελισάβετ κείτεται σε ρωσικό μοναστήρι έξω από την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Ως πιστή χριστιανή, που πέθανε στο Λονδίνο το 1969, είχε ζητήσει να ταφεί δίπλα στη θεία της, η οποία επίσης γίνει καλόγρια.

Χθες είχε επίσης επισκεφτεί τα παλαιστινιακά εδάφη, όπου συνάντησε τον Μαχμούντ Αμπάς, τον οποίον διαβεβαίωσε ότι «δεν έχετε ξεχαστεί», έκανε επίσκεψη σε προσφυγικό καταυλισμό και βόλτα στο Τελ Αβίβ, όπου περπάτησε μαζί με τη νικήτρια της Eurovision.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)