Ευρώπη

21 Απριλίου 2018 17:21

Κανονιοβολισμοί στο Λονδίνο για τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ (βίντεο)

Η Βασίλισσα της Βρετανίας, που γιορτάζει σήμερα τα 92α γενέθλιά της, ανέβηκε στον θρόνο το 1952, σε ηλικία μόλις 25 ετών.

Κανονιοβολισμοί στο Λονδίνο για τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ (βίντεο)
-

Ήχησαν τα κανόνια στο Λονδίνο προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία γιορτάζει τα 92α γενέθλιά της. Ως είθισται, μέλη της βασιλικής φρουράς έριξαν κανονιοβολισμούς από το Χάιντ Παρκ και τον Πύργο του Λονδίνου.

Το βράδυ η Βασίλισσα Ελισάβετ θα παραστεί σε μία συναυλία προς τιμήν της. Οι τραγουδιστές Τομ Τζόουνς, Κάιλι Μινόγκ και Σάγκι είναι κάποιοι από τους καλλιτέχνες που θα αναλάβουν να ψυχαγωγήσουν την Βασίλισσα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας στη συναυλία που έχει ονομαστεί “Το Πάρτυ Γενεθλίων της Βασίλισσας” και θα πραγματοποιηθεί στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Η εκδήλωση …σπάει την παράδοση που θέλει τη Βασίλισσα να περνάει τα γενέθλιά της ιδιωτικά, με ελάχιστους δημόσιους εορτασμούς, παρότι υπήρξαν πολλές εορταστικές εκδηλώσεις ανά τη χώρα όταν έγινε 90 ετών.

AP - βασίλισσα Ελισάβετ

Η συναυλία διοργανώνεται στο τέλος μιας εβδομάδας κατά την οποία ηγέτες και αξιωματούχοι από 53 χώρες συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο για τη Σύνοδο της Κοινοπολιτείας.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι η επικεφαλής της Κοινοπολιτείας. Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του BBC. Τα χρήματα θα διατεθούν κυρίως στο The Queen’s Commonwealth Trust, την φιλανθρωπική οργάνωση για τη νεολαία, της οποίας ορίστηκε αυτήν την εβδομάδα Πρόεδρος ο εγγονός της, ο Πρίγκιπας Χάρι.

AP - Βασίλισσα Ελισάβετ - άμαξα - Gold State Coach

Η Ελισάβετ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926 στην Μπράτον Στριτ του κεντρικού Λονδίνου και έγινε Βασίλισσα το 1952 στα 25 της χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι βρίσκεται στον θρόνο για περισσότερα από 66 χρόνια.

Παρά την ηλικία της, εξακολουθεί τακτικά να εμφανίζεται σε επίσημες εκδηλώσεις, παρότι ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος αυτόν τον μήνα νοσηλεύτηκε για δέκα ημέρες για επέμβαση στο ισχίο, αποσύρθηκε πέρυσι από τον δημόσιο βίο.

Οι επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για τα γενέθλιά της είναι τον Ιούνιο, με μία μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο του Λονδίνου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)