Μέση Ανατολή

08 Δεκεμβρίου 2017 22:51

Βομβαρδίζουν την Γάζα οι Ισραηλινοί (βίντεο)

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 25 τραυματίες από το πρώτο κύμα βομβαρδισμών που εξαπέλυσαν ισραηλινά αεροσκάφη.

Βομβαρδίζουν την Γάζα οι Ισραηλινοί (βίντεο)
-



«Λάδι στη φωτιά» της Μέσης Ανατολής ρίχνουν οι Ισραηλινοί στον απόηχο της ανακοίνωσης του Ντόναλντ Τραμπ περί της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ.

Ισραηλινά αεροσκάφη σφυροκόπησαν τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός και 25 τραυματίες, ανάμεσα τους και 6 παιδιά. Τα ισραηλινά αεροσκάφη φέρονται να έχουν χτυπήσει κτήρια και δομές στο βόρειο τμήμα, στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι βομβαρδισμοί ήρθαν σαν απάντηση λίγες ώρες μετά την εκτόξευση δύο ρουκετών από την πλευρά των Παλαιστινίων προς το Ισραήλ. Οι ρουκέτες αντιμετωπίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα του ισραηλινού στρατού. Η τρίτη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα έπληξε την πόλη Σντερότ, έγινε γνωστό από τον ισραηλινό στρατό, που δεν διευκρίνισε εάν υπήρξαν θύματα.

Προηγήθηκαν αιματηρές ταραχές σε Χεβρώνα, Βηθλεέμ και Ραμάλα. Στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, συγκρούσθηκαν πολλές δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές με Ισραηλινούς αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν στους γύρω δρόμους.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη λωρίδα της Γάζας έχασαν τη ζωή τους δύο Παλαιστίνιοι από ισραηλινακαταγράφηκε και ο πρώτος νεκρός απο ισραηλινά πυρά. Ο Μαχμούντ αλ-Μάσρι, 30 ετών, σκοτώθηκε ανατολικά του Χαν Γιούνες, κοντά στον φράχτη ασφαλείας που κλείνει ερμητικά τα σύνορα του Ισραήλ με τη λωρίδα της Γάζας. Στα τραύματά του υπέκυψε και ο 54χρονος Μαχέρ Αταλάχ, ηλικίας 54 ετών, "που τραυματίστηκε στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.  

Διαδηλωτές - Βηθλεέμ

Διαδηλωτές - Βηθλεέμ

Εν τω μεταξυ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων Σαέμπ Ερεκάτ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera σήμερα, ότι οι Παλαιστίνιοι δεν προτίθενται να συνομιλήσουν με τις ΗΠΑ έως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναιρέσει την απόφασή του. Ο Ερεκάτ επισήμανε επίσης ότι η παλαιστινιακή ηγεσία εξετάζει όλες τις επιλογές για τον τρόπο που θα απαντήσει στις ανακοινώσεις Τραμπ, μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα

AP - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ

AP - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ

Διαδηλώσεις για την Ιερουσαλήμ σε όλον τον μουσουλμανικό κόσμο

Ογκώδεις διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλον τον μουσουλμανικό κόσμο, αποδοκιμάζοντας την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να βάλει “φωτιά” στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Όπως μεταδίδει, η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, χιλιάδες Τούρκοι ξεχύθηκαν στους δρόμους μετά την προσευχή της Παρασκευής, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)