Ευρώπη

19 Νοεμβρίου 2017 17:35

Γεύμα αγάπης παρέθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε εκατοντάδες άπορους (βίντεο)

Η βοήθεια προς τους φτωχούς εξασφαλίζει το διαβατήριο για τον Παράδεισο, τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Γεύμα αγάπης παρέθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε εκατοντάδες άπορους (βίντεο)
-

Ένα πλούσιο γεύμα σε 1.500 άπορους, άστεγους και άνεργους, παρέθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό, σηματοδοτώντας την πρώτη “Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών” για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Ο Ποντίφικας θεσμοθέτησε τη συγκεκριμένη ημέρα προκειμένου οι Καθολικοί να στρέψουν την προσοχή τους σε όσους έχουν ανάγκη. Όπως τόνισε ο ίδιος στο μήνυμά του «η βοήθεια προς τους φτωχούς εξασφαλίζει το διαβατήριο για τον Παράδεισο».

Το μενού επιμελήθηκε ο Σέρχιο Ντουσέν, ο σεφ που είναι υπεύθυνος για τα γεύματα στους υψηλούς προσκεκλημένους στο Βατικανό. Περιελάμβανε νιόκι, ψάρι με ντομάτες και ελιές, βενετσιάνικο τυρί, μοσχάρι με λαχανικά και επιδόρπιο τιραμισού.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι άποροι που είχαν την ευκαιρία να γευματίσουν μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο δεν ήταν μόνο από την Ιταλία, αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Πολωνία.

AP - ΒΑΤΙΚΑΝΟ - ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ - ΓΕΥΜΑ - ΑΠΟΡΟΙ - ΑΣΤΕΓΟΙ - ΦΤΩΧΟΙ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)