Ευρώπη

25 Σεπτεμβρίου 2017 10:39

Η στιγμή της συντριβής Eurofighter στην Ιταλία (βίντεο)

Ο πιλότος δεν κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Η στιγμή της συντριβής Eurofighter στην Ιταλία (βίντεο)
-

Τραγωδία στην Ιταλία, με τον θάνατο ενός πιλότου, μετά απο την συντριβή αεροσκάφους Eurofighter Typhoon, στην διάρκεια αεροπορικής επίδειξης, στην πόλη Τερατσίνα.

Η σκηνή με τις τελευταίες στιγμές του πιλότου, καταγράφηκε σε βίντεο από θεατή των επιδείξεων, ο οποίος απαθανάτισε και την τελευταία μανούβρα του αεροσκάφους.

Το Eurofighter ξεκίνησε να παίρνει ύψος, προφανώς για να εκτελέσει εν συνεχεία κάποια εντυπωσιακή κάθοδο, αλλά - ακόμη άγνωστο γιατί, δεν καταφέρνει να κερδίσει έγκαιρα ύψος, με αποτέλεσμα να συντριβεί στη θάλασσα. 

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα La Stampa, «το αεροσκάφος έπρεπε ίσα και να "αγγίξει" την επιφάνεια του νερού και στη συνέχεια να πάρει ύψος, αλλά συνετρίβη στη θάλασσα».

Σοκαρισμένοι είδαν τη σκηνή οι χιλιάδες θεατές που είχαν συγκεντρωθεί στην ακτή για να απολαύσουν τις επιδείξεις των ικανοτήτων πιλότων και αεροσκαφών. 

Δυστυχώς ο πιλότος δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Η σορός του 36χρονου πιλότου εντοπίστηκε περίπου εκατό λεπτά μετά απο το δυστύχημα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)