Ευρώπη

13 Σεπτεμβρίου 2017 22:50

Άνδρας σε αμόκ επιτέθηκε σε πολίτες στην Τουλούζη

Συναγερμός στις γαλλικές αρχές. Ο δράστης τραυμάτισε επτά ανθρώπους. Ξέσπασε σε κλάματα όταν του πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί.

Άνδρας σε αμόκ επιτέθηκε σε πολίτες στην Τουλούζη
-

Συναγερμός σήμανε στις γαλλικές αρχές μετά την επίθεση που δέχθηκαν πολίτες και αστυνομικοί στην Τουλούζη από έναν άνδρα, ο οποίος όρμησε εναντίον τους φωνάζοντας «Allahu Akbar» (Ο Αλάχ είναι μεγάλος) και άρχισε να τους χτυπά.

Ο άνδρας χτυπούσε με μπουνιές και κλωτσιές περαστικούς και αστυνομικούς, που προσπαθούσαν να τον σταματήσουν ενώ δεν σταματούσε να φωνάζει «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Λίγο αργότερα ο άνδρας συνελήφθη από τη γαλλική αστυνομία έχοντας αρχικά αντισταθεί στη σύλληψη του. Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Depeche ο 42χρονος δράστης ξέσπασε σε κλάματα όταν οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες. 

Από την επίθεση τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ωστόσο άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους 12.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και τρεις αστυνομικοί οι οποί χτύπησαν στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν τον δράστη. Δύο από τα θύματα τις επίθεσης διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Η αστυνομία επιβεβαίωσε  ότι ο δράστης δεν ήταν οπλισμένος, ενώ είχε πάρει εξιτήριο από ψυχιατρική κλινική τον Απρίλιο. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)