Λοιπή Αμερική

03 Ιουλίου 2017 07:48

Στο “φως” ο πρώτος σκελετός σκλάβας

Ο καλοδιατηρημένος σκελετός μιας νεαρής Αφρικανής εντοπίστηκε στη Βραζιλία. Είναι η πρώτη φορά που ανάμεσα σε σκελετούς σκλάβων, εντοπίζεται γυναίκα!

Στο “φως” ο πρώτος σκελετός σκλάβας
-

Ένα γκρουπ αρχαιολόγων, που επιχειρούσαν σε αρχαίο νεκροταφείο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, έφερε στο «φως» έναν καλοδιατηρημένο σκελετό μιας νεαρής Αφρικανής.

Οι ανασκαφές, που πραγματοποιούνται για πάνω από επτά μήνες στο νεκροταφείο που ονομάζεται "Pretos Novos", έχουν αποδώσει αρκετούς «καρπούς».

Ωστόσο η τελευταία τους αυτή ανακάλυψη είναι και η πιο σημαντική, καθώς είναι ο πρώτος σκελετός γυναίκας ανάμεσα στους άλλους σκελετούς σκλάβων που έχουν εντοπιστεί.

Θεωρείται ότι πρόκειται για ένα κορίτσι περίπου 20 ετών, το οποίο έζησε εκεί πριν 200 χρόνια, όταν η αγορά σκλάβων από Αμερικανούς ήταν κάτι σύνηθες.

Οι αρχαιολόγοι ονόμασαν το κορίτσι Josefina Bakhita, από την ιστορία μιας Σουδανής σκλάβας, η οποία αφού έγινε καλόγρια στην Ιταλία, ανακηρύχθηκε Αγία της Καθολικής Εκκλησίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)