Μέση Ανατολή

05 Οκτωβρίου 2015 20:32

Νέο μπαράζ ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία

Θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία βομβάρδισε το τελευταίο 24ωρο η ρωσική αεροπορία.

Νέο μπαράζ ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία
-



Νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον εννέα στόχων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο συριακό έδαφος εξαπέλυσε τις τελευταίες 24 ώρες η Ρωσία, στο πλαίσιο της στρατιωτικής εμπλοκής της στη Συρία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αεροσκάφη Su-34, Su-24M και Su-25 πραγματοποίησαν 25 εξόδους που στόχο είχαν να «αποδιοργανώσουν την ιεραρχία (του ΙΚ) και να πλήξουν την επιμελητεία των τρομοκρατών». Στο πλαίσιο αυτό, βομβαρδιστικά Su-24M κατέστρεψαν «μία θέση διοίκησης του Ισλαμικού Κράτους» στη Ραστάν, στην κεντρική επαρχία Χομς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Στην κοινότητα Ταλμπισέ, 25 χλμ. νότια της Χομς, τα ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν «τρεις στόχους», δύο αποθήκες πυρομαχικών και έναν κόμβο επικοινωνιών, ενώ μία θέση διοίκησης επλήγη επίσης στην Μπέιτ Μνέινεχ, στην επαρχία Λαττάκειας (δυτική Συρία), γνωστοποίησε το ρωσικό υπουργείο.

Καταδιωκτικά Su-25 έπληξαν, παράλληλα, ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στην Τζισρ αλ-Σούγουρ, στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία), καταστρέφοντας μία αποθήκη πυρομαχικών και τεθωρακισμένα οχήματα. Η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε επίσης την Τζαμπάλ αλ-Κομπέ, στην επαρχία Ιντλίμπ, και κατέστρεψε «τρία στοιχεία πυροβολικού και μία αποθήκη εκρηκτικών».

Οι Ρώσοι έπληξαν ακόμη, σε μία «δασώδη» περιοχή, κοντά στην Ιντλίμπ, μία καμουφλαρισμένη βάση όπου βρίσκονταν περίπου τριάντα οχήματα, μεταξύ των οποίων άρματα μάχης Τ-55 που αποσπάστηκαν από τον συριακό στρατό.

«Ο σκοπός των επιχειρήσεών μας είναι η παροχή υποστήριξης στην επίθεση του συριακού στρατού στον αγώνα τους κατά των τρομοκρατικών και ριζοσπαστικών οργανώσεων και δυνάμεων», ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Από πλευράς του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτήρισε τις ρωσικές επιχειρήσεις «διαφανείς», προσθέτοντας πως η Ρωσία έχει προτείνει στις ΗΠΑ μια «άμεση επαφή» για το θέμα αυτό.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας δήλωσε πως οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία σχεδιάζονταν μήνες πριν και θα επιτύχουν επειδή συντονίζονται με τον συριακό στρατό.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)