Ευρώπη

21 Ιουνίου 2015 17:01

Με εμφανή συγκίνηση ο Πάπας Φραγκίσκος προσκύνησε την Ιερά Σινδόνη

Παράλληλα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, έστειλε ηχηρό μήνυμα για το μεταναστευτικό δράμα.

-

Ταξίδι στη Βόρεια Ιταλία πραγματοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος και ευρισκόμενος στο Τορίνο, προσκύνησε την Ιερά Σινδόνη η οποία είναι στη διάθεση των προσκυνητών από τις 19 Απριλίου ως και τις 24 Ιουνίου.

Η Ιερά Σινδόνη θεωρείται από πολλούς το σάβανο του Ιησού, καθώς φέρει την εικόνα ενός ανθρώπου που έχει σταυρωθεί, αλλά παρά τις πολλές επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει για τη χρονολόγηση της, η Καθολική Εκκλησία δεν έχει αποφανθεί ακόμα για την αυθεντικότητα της.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν έλαβε υπόψη του αυτή την ιδιαιτερότητα και προσκύνησε με μεγάλη συγκίνηση την Ιερά Σινδόνη.

Η επίσκεψη του στο Τορίνο πραγματοποιήθηκε χθες 20 Ιουνίου και συνέπεσε με  την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Ο Πάπας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να στείλει ένα μήνυμα για το μεταναστευτικό δράμα υποστηρίζοντας ότι οι μετανάστες δεν θα πρέπει να θεωρούνται «ένοχοι» για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ούτε να αντιμετωπίζονται σαν «εμπόρευμα».

Η εικόνα των μεταναστών που διαπλέουν τη Μεσόγειο «μας κάνει να κλαίμε», είπε ακόμα ο ποντίφικας και πρόσθεσε: Αν η μετανάστευση εντείνει τον οικονομικό ανταγωνισμό, δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι, επειδή είναι θύματα της αδικίας, της οικονομίας της απόρριψης και των πολέμων. Τα ανθρώπινα όντα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)