Ευρώπη

24 Απριλίου 2015 11:20

Το μωρό που έζησε 100 λεπτά, αλλά έσωσε ζωές

Πρόκειται για τον νεότερο δότη οργάνων στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας.

-

Ο μικρός Τέντι έζησε μόλις 100 λεπτά, έγινε όμως ο νεότερος δότης οργάνων στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Τέντι ήταν ένα από τα δίδυμα παιδιά αδέλφια που γεννήθηκαν στις 22 Απριλίου του 2014. Το δεύτερο αγοράκι, ο Νόα κατάφερε να επιζήσει.

Οι γονείς των διδύμων, Τζες Έβανς και Μάικ Χιούστον, παρά το ότι είδαν το βρέφος τους να πεθαίνει μόλις 100 λεπτά μετά τη γέννησή του, πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα νεφρά και τις βαλβίδες της καρδιάς του, σώζοντας έτσι δύο ζωές.

Λίγες ώρες μετά το θάνατο του Τέντι, ένας ενήλικας που έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια έλαβε το μόσχευμα των νεφρών του βρέφους.

Ο Μάικ Χιούστον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Daily Mirror που έβγαλε το θέμα στη δημοσιότητα, δήλωσε:

«Έζησε και πέθανε ένας ήρωας. Είναι αδύνατο να εξηγήσω πόσο περήφανοι είμαστε γι ‘αυτόν» και η σύζυγός του πρόσθεσε: «Είμαστε απίστευτα περήφανοι για τον ηρωισμό του. Ελπίζουμε ότι η ιστορία του Τέντι θα εμπνεύσει τις οικογένειες που θα βρεθούν στη θέση μας, γνωρίζοντας πως ένα μέρος του αγαπημένου τους θα ζει μέσω κάποιου άλλου και  αυτό είναι μια παρηγοριά».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, το ζευγάρι γνώριζε πριν από τη γέννηση των παιδιών ότι ο Τέντι δε θα επιβίωνε, καθώς έπασχε από ανεγκεφαλία.

«Σκεφτήκαμε ότι ακόμη και μια στιγμή μαζί του, 10 λεπτά ή μια ώρα θα ήταν το πιο πολύτιμο πράγμα που θα είχαμε από αυτόν», δήλωσε η μητέρα του λίγο αργότερα.

Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι δημιούργησε μία σελίδα στο Facebook, προς τιμήν του Τέντι, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη φιλανθρωπική οργάνωση «2 Wish Upon A Star», η οποία αποσκοπεί στη στήριξη γονιών που χάνουν μωρά ή μικρά παιδιά.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)