ΗΠΑ - Καναδάς

18 Φεβρουαρίου 2015 22:43

Τρομακτική έκρηξη σε διυλιστήριο στην Καλιφόρνια (βίντεο και φωτό)

Τέσσερις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά από την ισχυρή έκρηξη που ισοπέδωσε μεγάλος μέρος του διυλιστηρίου. Έκλεισαν σχολεία εξαιτίας του νέφους.

-



Τον τραυματισμό τεσσάρων εργαζομένων προκάλεσε ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις ενός διυλιστηρίου της Exxon Mobil στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε μια μονάδα καταλυτικής πυρόλυσης του διυλιστηρίου και τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις εργαζόμενοι, όπως μεταδίδουν οι LA Times, επικαλούμενοι τον εκπρόσωπο της Exxon.

Ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικάνικών μέσων ενημέρωσης τα σχολεία στις γειτονικές περιοχές έκλεισαν εξαιτίας του νέφους που προκλήθηκε από την έκρηξη, ενώ σημειώθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα και σε τζάμια παρακείμενων κατοικιών.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από ελικόπτερο του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού KNBC, έδειξαν συντρίμμια σε κάποιες από τις εγκαταστάσεις και πυροσβέστες να ρίχνουν τόνους του νερού στο διυλιστήριο.



«Οι διαδικασίες έκτακτης ανάγκης έχουν ενεργοποιηθεί για την αντιμετώπιση του περιστατικού και οι εργαζόμενοι συνεργάζονται με τους αρμόδιους φορείς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του πετρελαϊκού κολοσσού.



Η Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι το περιστατικό συνέβη περίπου στις 8.50 π.μ., τοπική ώρα και γνωστοποίησε ότι βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης των αιτιών του ατυχήματος.



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)