ΗΠΑ - Καναδάς

05 Δεκεμβρίου 2014 00:19

Αστυνομικός σκότωσε άοπλο αφροαμερικανό στο Φοίνιξ

Λάδι στη φωτιά της ρατσιστικής βίας ρίχνει η νέα δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικό στην Αριζόνα.

-

Αστυνομικοί ερευνούσαν μία καταγγελία διάρρηξης σε συνοικία του Φοίνιξ, στην Αριζόνα, όταν ειδοποιήθηκαν πως βρίσκεται σε εξέλιξη διακίνηση ναρκωτικών σε κοντινό χώρο στάθμευσης.

Ο 34χρονος Ρουμέιν Μπρίσμπον βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί και με προτεταμένα τα όπλα, του είπαν να σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, εκείνος φάνηκε να παίρνει κάτι από το πίσω κάθισμα και στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα του οδηγού και επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας.

Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά ένας αστυνομικός πάλεψε μαζί του και προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Ισχυρίστηκε πως ο Μπρίσμπον έβαλε το χέρι στην τσέπη του και φοβούμενος πως θα τραβούσε όπλο, ο αστυνομικός πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Δευτερόλεπτα αργότερα, διαπίστωσε πως το θύμα ήταν άοπλο και στην τσέπη δεν είχε παρά μία φιάλη με παυσίπονα χάπια.

«Γαμ*το… Γαμ*το…» ακούστηκε να φωνάζει ο αστυνομικός, σύμφωνα με περαστικούς, όταν συνειδητοποίησε πως είχε σκοτώσει έναν άοπλο.

Ο 30χρονος αφροαμερικανός είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ληστεία και για κατοχή ναρκωτικών. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν ένα ημιαυτόματο όπλο και ποσότητα μαριχουάνας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)