Ευρώπη

18 Νοεμβρίου 2014 22:00

Οι Pussy Riot επισκέφθηκαν τον Τζούλιαν Ασάνζ

Δύο μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος συνάντησαν τον ιδρυτή του Wikileaks στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

-

Η Μαρία Αλιόχινα και η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα του συγκροτήματος Pussy Riot, είχαν συνάντηση με τον Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου ο ιδρυτής του Wikileaks έχει βρει καταφύγιο εδώ και δύο χρόνια.

Τα δύο μέλη του πανκ συγκροτήματος έγιναν σύμβολα του αγώνα για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν φυλακίσθηκαν για ένα προκλητικό βίντεο κλιπ που έβαζε στο «στόχαστρο» τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Μιλάμε για την ελευθερία έκφρασης στη δική μας περίπτωση και για το δικαίωμα της ελεύθερης πληροφόρησης όταν μιλάμε για εκείνον», δήλωσε η Αλιόχινα στους δημοσιογράφους.

Ο Ασάνζ βρήκε καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό. Ο ίδιος υποστηρίζει πως σε περίπτωση που εκδοθεί στη Σουηδία, αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για να οδηγηθεί στις ΗΠΑ, όπου φοβάται πως θα δικαστεί για το σκάνδαλο των αποκαλύψεων για το αμερικανικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)