ΗΠΑ - Καναδάς

11 Οκτωβρίου 2014 21:29

Σφυροκοπά τους τζιχαντιστές η διεθνής συμμαχία

Νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

-


Στο στόχαστρο της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ παραμένουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Τα αμερικανικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 6 νέες αεροπορικές επιδρομές  κοντά στην πόλη Κομπάνι στη Συρία, που πολιορκούν οι τζιχαντιστές όπως ανακοίνωσε η Centcom, η Κεντρική Διοίκηση των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, η οποία είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία. 

Αμερικανικά και ολλανδικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και στο Ιράκ όπου έκαναν και ρίψεις προμηθειών στον ιρακινό στρατό.

Οι βομβαρδισμοί κοντά στο Κομπάνι έπληξαν μια θέση μάχης του Ισλαμικού Κράτους και δύο μικρές μονάδες, προκάλεσαν ζημιές σε ένα κέντρο ελέγχου και κατέστρεψαν 3 φορτηγά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Centcom .

Βόρεια του Ταλ Άφαρ, στο Ιράκ, επλήγη μια μικρή μονάδα του Ισλαμικού Κράτους και καταστράφηκε ένα στρατιωτικό όχημα. Δύο μικρές μονάδες των τζιχαντιστών βρέθηκαν στο στόχαστρο δύο επιδρομών βορειοδυτικά του Χιτ. 

Κοντά στο Μπάιτζι, όπου βρίσκεται το σημαντικότερο διυλιστήριο πετρελαίου στο Ιράκ  τα αμερικανικά αεροσκάφη έριξαν 8 τόνους πυρομαχικών, 7. 800 λίτρα και πλέον νερού και 7300 και πλέον γεύματα.

Σύμφωνα με τη Centcom οι ιρακινές δυνάμεις ελέγχουν το Μπάιτζι, 180 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, αλλά το Ισλαμικό Κράτος «συνεχίζει τις επιχειρήσεις» στην περιοχή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)