Ευρώπη

20 Σεπτεμβρίου 2014 14:46

Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου κάνουν καταναγκαστικά έργα

Δεκάδες στρατιώτες του στρατού της Ουκρανίας βρίσκονται αιχμάλωτοι πολέμου στα χέρια των αυτονομιστών, κάνοντας καταναγκαστικά έργα.

-

Ομάδες Ουκρανών στρατιωτών των 60 και 140 ατόμων, που έχουν βρεθεί να είναι αιχμάλωτοι πολέμου, φαίνονται να καθαρίζουν τα συντρίμμια της πόλης Σνεζνούγιε (Snezhnoye)  της ανατολικής Ουκρανίας, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Οι αιχμάλωτοι είχαν απαχθεί από διάφορα σημεία της επαρχίας, συνήθως σε ελέγχους αυτοκινήτων και στη συνέχεια έπεσαν στα χέρια των τοπικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τους στρατιώτες, πολλοί από τους συναδέλφους τους είχαν τραυματιστεί, χωρίς να τους παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Αφού αιχμαλωτίστηκαν, υποχρεώθηκαν να καθαρίσουν τα συντρίμμια από ένα κτήριο που είχε προηγουμένως χτυπήσει ο ουκρανικός στρατός, ενώ οι απαγωγείς τους επέβλεπαν λέγοντάς τους ότι έτσι μαθαίνουν το μάθημά τους.

«Τα παιδιά κοιμόντουσαν στα κρεβάτια τους. Τόσος κόσμος σκοτώθηκε. Απλά πέθαναν» ακούγεται να λέει ένας αξιωματικός του στρατού.

Οι αξιωματικοί των ανταρτών υποστηρίζουν ότι δεν ενδιαφέρονται να κρατήσουν παραπάνω τους κρατουμένους τους. Αμέσως μόλις δοθεί εντολή θα τους παραδώσουν στην ουκρανική κυβέρνηση.

Μία δεύτερη ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των αυτονομιστών αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα, ενώ την περασμένη, στις 12 Σεπτεμβρίου 72 άνδρες ανταλλάχθηκαν ως ένδειξη καλής θέλησης για την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε στο Μινσκ τη νύχτα της Παρασκευής.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)