Βαλκάνια

01 Αυγούστου 2014 12:32

Νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες στην περιοχή των ερευνών για το Μπόινγκ

Σχεδόν 20 Ουκρανοί στρατιώτες έπεσαν από πυρά φιλορώσων στην ίδια περιοχή όπου οι ερευνητές ξεκινούν τις εργασίες περισυλλογής για το αεροσκάφος της Malaysian.

-

Η ουκρανική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα ότι έως και 20 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας, αλλά στρατιωτική πηγή είπε ότι ο απολογισμός των νεκρών είναι πιθανόν μικρότερος.

Αξιωματούχοι του στρατού είπαν ότι μία μονάδα αλεξιπτωτιστών δέχτηκε πυρά όλμων και πυρά από άρματα μάχης κοντά στην πόλη Σακχτάρσκι, στην περιοχή όπου κατερρίφθη το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών στις 17 Ιουλίου, και ότι ο αριθμός των θυμάτων ελέγχεται.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη ανακοίνωσε νωρίτερα ότι περισσότεροι από 60 διεθνείς εμπειρογνώμονες, ανάμεσά τους Ολλανδοί και Αυστραλοί, έφτασαν στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία.

 «Οι εργασίες περισυλλογής αρχίζουν αμέσως», ανακοίνωσε ο ΟΑΣΕ στο Twitter.

Μία μικρότερη ομάδα εμπειρογνωμόνων είχε φθάσει στον τόπο της συντριβής χθες για πρώτη φορά, αφού οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις τερμάτισαν τις επιχειρήσεις κατά των φιλορώσων ανταρτών την περιοχή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)