Μέση Ανατολή

09 Ιουλίου 2014 12:37

Η τεχνητή πόλη με το ελεγχόμενο κλίμα

Η αρχιτεκτονική είναι από τα βασικά στοιχεία του αναπτυσσόμενου Ντουμπάι, το οποίο βάλθηκε να μας εντυπωσιάσει πάλι με την τεχνητή πόλη που σχεδιάζει να φτιάξει.

-

Το τελευταίο απόκτημα των «γονέων» της κατασκευαστικής, του Ντουμπάι, είναι η οικολογική πόλη, η οποία ανακοινώθηκε προ ημερών ότι θα κατασκευαστεί στην πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πρόκειται για ένα έργο τερατωδών διαστάσεων, μία τεχνητή πόλη 4,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, εξ ολοκλήρου κλιματιζόμενη.

«Mall of the World» θα ονομάζεται η αχανής έκταση που θα περιλαμβάνει κατοικίες, εμπορικό κέντρο στα πρότυπα της Oxford Street, περιοχή ψυχαγωγίας 300.000 τμ., αλλά και 100 ξενοδοχεία.

Η μεταξύ τους σύνδεση θα γίνεται με πεζοδρόμους έκτασης 7 χλμ., ενώ στο χώρο θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν περισσότεροι από 180 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Independent, πρόκειται για το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο των Εμιράτων, μετά την κρίση που έπληξε τον κλάδο το 2009.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)